Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'deki aday tanıtım toplantısındaki sözlerine ilişkin açıklamada bulundu. Kayseri’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, tartışılan sözlerinin 'çarpıtıldığını' iddia ederek, "Sözlerimden başka manalar çıkarmak iyi niyet değildir. Çarpıtmadır, gaflettir" dedi.

Hulusi Akar'dan tepki çeken sözleri hakkında açıklama: Çarpıtmadır, gaflettir

AKP'den milletvekili adayı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'deki aday tanıtım toplantısında izleyicilerden gelen "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına verdiği "Onun da sırası gelecek, bekleyin" sözü hakkında açıklama yaptı. Akar, sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hulusi Akar, kendisine yönetilen eleştiriler hakkında şunları söyledi:

"Orada terörle mücadeledeki mehmetçikin başarısından, çalışmalarımızdan bahsediyoruz. Gençler de burada slogan atıyorlar. Devamında da açık ve net şekilde görülüyor ki terör örgütlerinden, ülkemize yönelik tehditlerden bahsediyoruz. Biz terörle mücadele dedikçe bu teröristlerin inlerine girdikçe başka yerlerden ses geliyor. İçeriden ses geliyor. Hayretle, üzüntüyle takip ediyoruz. Sözlerimden başka manalar çıkarmak iyi niyet değildir. Çarpıtmadır, gaflettir."

NE OLMUŞTU?

Hulusi Akar, milletvekili adayı gösterildiği Kayseri'de AKP'nin aday tanıtım toplantısında konuştuğu sırada salondan yükselen "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına gülerek, "Onun da sırası gelecek, bekleyin" diye yanıt vermişti. 

Akar'a muhalefet de tepki göstertmişti. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, “PKK ve FETÖ’ye Türk halkı topyekün karşı. Hangi bağlamda söylenirse söylensin, bir siyasetçinin bu tarz bir söylemde bulunması yanlış” demişti. 

CHP listesinden aday gösterilen Demokrat Partili Cemal Enginyurt ise sosyal medya hesabından, "Hulusi Efendi! FETÖ’cüler darbe yapmaya kalktığında niye ölmedin? Kimi vuracak? Kimi öldüreceksiniz? Kimi sıraya aldınız? Sizden korkan sizin gibi olsun” ifadelerini kullanmıştı.