Hatay sınırına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar hudutlarımız kontrol altında. Göçmen konusu siyasi bir tartışma konusu olmamalı. Bizler Türkiye'ye yakışanı yapıyoruz” dedi.

Hulusi Akar: Göçmenler siyasi tartışma konusu olmamalı

Hatay sınırına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada Habertürk’ün sorularını yanıtladı.

Akar açıklamalarında, "Kaçak geçişlerle ilgili çok ciddi bir mücadele verilmekte. Ancak bu çalışmalara rağmen farklı fotoğraflarla algı operasyonu yapılıyor" dedi

Sınırda kaçak geçiş ve düzensiz göç konusunda ‘çok ciddi bir mücadele verildiğini’ ifade eden Bakan Akar, “Bu çalışmalara rağmen farklı fotoğraflarla algı operasyonu yapılıyor” iddiasında bulundu.

"Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar hudutlarımız kontrol altında" diyen Bakan Akar, "Sınır güvenliği noktasında da dünya standartlarının üzerindeyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında, "TSK olarak Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerini yaşıyoruz" diyen Bakan Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu ile Zap noktasında giriş ve çıkışların engellenmesini amaçlıyoruz. Şu ana kadar görülen olarak 73 terörist etkisiz hale getirildi. Tek hedefimiz teröristler. Kürtler bizim kardeşimiz. Şehitliklerde beraber yatıyoruz." dedi.

GÖÇMENLERİN DÖNÜŞÜ KONUSU

Türkiye'deki sığınmacı sayısının 3 milyon 600 binlere düştüğünü söyleyen Bakan Akar, "Göçmen konusu siyasi bir tartışma konusu olmamalı. Bizler Türkiye'ye yakışanı yapıyoruz. Normalleşme çalışmalarımız var. Bu süreçte TSK olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.