Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, TTB Başkanı Şebnem Korur Financı’nın tutuklanmasını eleştiren yönetmen Özcan Alper’in konuşmasını hedef alan oyuncu Burak Haktanır ile ‘gösterdiği duruştan ötürü’ bir araya geleceği öğrenildi.

Hulusi Akar, 'gösterdiği duruştan ötürü' oyuncu Burak Haktanır ile bir araya gelecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını eleştiren ve ödülünü Fincancı’ya adayan yönetmen Özcan Alper’in konuşmasını hedef alan oyuncu Burak Haktanır ile Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) görüşecek.

Konuya ilişkin AA'ya açıklamalarda bulunan Akar, ‘oyuncunun sergilediği tavrı takdir ettiğini’ söyleyerek, bu çıkışın önemli olduğunu iddia etti. Akar, Haktanır’a, ‘gösterdiği duruştan dolayı arayarak tebriklerini ilettiğini’ dile getirdi.

TSK’nin operasyonlarda ‘hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip olduğunu’ söyleyen Akar, “Birkaç ahlaksız, alçak dışında herkes Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip çıktı, onlara teşekkür ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihinin en yoğun döneminden geçiyor. Bu süreçte kahramanca ve fedakarca görevlerini icra eden Mehmetçiğin moral motivasyonu çok önemli” ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI DA TEBRİK ETMİŞTİ

Türkiye’nin önemli yönetmenlerinden Özcan Alper, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde, kimyasal silah iddialarının araştırılması gerektiğini söyleyen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına tepki göstererek, ödülünü Fincancı'ya ithaf etti.

Burak Haktanır ise yönetmen Alper'in sözlerini, "O kadın TSK'ye iftira attı" diyerek hedef aldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Alper’i hedef alan Burak Haktanır'a ‘tebrik telefonu’ açmıştı.