AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile ağabeyi Haluk Bayraktar'ın şirketi Baykar Makina A.Ş, Hürriyet'in Esenyurt'taki baskı tesislerini ve araziyi 816 milyon 551 bin TL'ye satın aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Hürriyet'in İstanbul'daki matbaasını Erdoğan'ın damadının şirketi Baykar satın aldı

Demirören Grubu, Hürriyet Gazetesi'nin Esenyurt'ta bulunan matbaasını AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile ağabeyi Haluk Bayraktar'ın sahibi olduğu ve ürettiği İHA'larla gündeme gelen Baykar'a 816 milyon 551 bin TL'ye sattı.

DEVİR İŞLEMİ DÜN TAMAMLANDI

Konuyla ilgili borsaya yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel'de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 816.551.400,00.-TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.”

61 DÖNÜM ARAZİYE KURULU

Satılan varlıklar arasında dört matbaa tesisi bulunuyor. Hürriyet Gazetesi’nin yanı sıra birçok başka gazete ile derginin basıldığı tesis 61 dönüm arazi üzerine kurulu. Hürriyet Gazetesi daha önce de İzmir’deki baskı tesislerini başka bir şirkete kiraya vermişti.

Doğan Grubu'nun satışı sırasında Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi ödememesiyle gündemde olan Demirören Grubu, İstanbul Göktürk'teki arazileri Ziraat Bankası'na, ödenmemiş banka borçları nedeniyle Demirören AVM'yi de Denizbank’a devretmişti.