BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın CHP’den aday olabileceği iddiasının ardından parti yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı: “Seçime daha zaman var, gelecek ne gösterecek bakacağız.”

Hüseyin Baş'ın CHP'den aday olabileceği iddiası: BTP’den açıklama geldi

Halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü yazısında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın CHP'den aday olabileceğini yazmasının ardından BTP'li yetkililer, CHP ve İYİ Parti ile "milletvekili olun ya da ittifaka katılın şeklinde bir özel görüşme olmadığını" dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun BTP’yi ittifaka dahil etmeye istekli olduğunu ancak BTP’nin 6’lı masada yer almamasının nedeninin Saadet Partisi'nin itirazı olduğunu yazan İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki alternatif formülünü şu şekilde yazdı:

"Eğer Saadet Partisi ikna edilebilseydi, altılı masanın yedinci sandalyesinde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş oturacaktı. Ne var ki Saadet Partisi, öteden beri çekişme halinde olduğu BTP'nin ittifaka katılmasına karşı çıkıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise BTP ile ilişkiyi sıcak tutmaya çabalıyor. BTP lideri Baş ile ilişkiyi bir CHP parti meclisi üyesi yürütüyor.

BTP'nin Millet İttifakı'na katılması veya altılı masada oturması zor görünüyor. Ancak Baş'ın CHP'den aday olmasına Kılıçdaroğlu olumlu bakıyor."

İddiaların ardından konuyla ilgili olarak BTP'den açıklama geldi. Oda TV'nin haberine göre BTP yetkilileri konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İYİ Parti ve CHP ile diyaloğumuz, görüşmelerimiz var. Ancak milletvekili olun ya da ittifaka katılın şeklinde bir özel görüşme olmadı. Seçime daha zaman var, gelecek ne gösterecek bakacağız."