Hz. Muhammed karikatürleriyle tartışmalara neden olan İsveçli karikatürist Lars Vilks, trafik kazası nedeniyle 75 yaşında hayatını kaybetti.

Hz. Muhammed karikatürünü çizen İsveçli karikatürist hayatını kaybetti

Hz. Muhammed karikatürleriyle tartışma yaratan İsveçli karikatürist Lars Vilks ve iki koruma polisi, trafik kazasında hayatlarını kaybetti. 75 yaşındaki Vilks'in seyahat ettiği sivil polis aracına bir kamyonun çarptığı belirtildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre kaza, Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu meydana geldi.

Kamyon şoförünün yaralandığı, Lars Vilks ve iki polis korumasının yaşamını yitirdiği kaydedildi. Smaland polisi, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

2007 yılında İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Hz. Muhammed’in konu edindiği karikatürlerini yayımlamış, karikatürler kimi Müslümanların tepkisini çekmişti.

Vilks ise 2007 yılından bu yana gizli bir adreste yaşıyor ve polis korumalarıyla geziyordu. Radikal İslamcı örgüt El Kaide, Vilk’i öldürene 100 bin dolar ödül vereceğini duyurmuştu.