İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yazar ve yöneticilerine hapis cezası verilen Sözcü gazetesini ziyaret etti. İmamoğlu ayrıca Twitter'dan yaptığı paylaşımda cezaları eleştirerek, "basının özgür ve özgün kalemleri susmaz” ifadelerini kullandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Sözcü gazetesine ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü gazetesinin Halkalı'daki merkezini ziyaret etti.

İBB Başkanı İmamoğlu, ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştı. İmamoğlu, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sözcü gazetesi yazar ve yöneticilerine verdiği hapis cezalarını eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu, “Adalet duygusu zedelenince gerisi teferruattır, basın özgürlüğü de bunun en önemli parçası. Bugün Sözcünün yaşadığı süreci bu kapsamda değerlendiriyorum. İftiralarla yapılan hesap elbet dönecektir, toplum vicdanı bunu kabul etmez. Basının özgür ve özgün kalemleri susmaz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada mahkeme "FETÖ'ye yardım" suçundan hapis cezaları vermişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.