İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan İmamoğlu, seçim güvenliği mesajı vererek "Bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz. Umarım çağdaş bir seviyeye ulaşır, ülkemizde oy kullanma biçiminin, oy sayım ve tasnif biçiminin ve sonuca dönüşmesinin hiçbir sorun yaşanmayacağı şekilde var olmasını da ilerleyen seçimlerde ve yıllarda yaşarız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
İBB Başkanı İmamoğlu oyunu kullandı
Fotoğraf: İBB

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ve oğulları Mehmet Selim ve Semih İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü’nde kullandı.

İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çocukları ile birlikte oyunu kullanmak için saat 12.40 sıralarında Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geldi. 

Destekle ve sevgi gösterisiyle karşılanan İmamoğlu, yurttaşlarla beraber sohbet edip fotoğraf çektirdi. 2244 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giren İmamoğlu, eşi ve oğlu, gerekli kontroller için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu daha sonra kabine geçip oyunu kullandı. İmamoğlu’nun oğlu Semih İmamoğlu da ilk kez oy kullandı. Basının da yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz, ülkemiz, ilçemiz, bütün beldeler, bütün ilçeler, bütün iller, bütün büyükşehirler... Milletimizin huzuru, barışı, bir arada yaşama mutluluğu; inşallah bolluğa, berekete vesile olur" dedi.

"BU SEÇİMİN PROBLEMSİZ GEÇMESİNİ DİLİYORUM"

İmamoğlu oy kullanmasının ardından okul çıkışında yaptığı açıklamalarında ise seçim güvenliğine dikkat çekti. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün Türkiyemizin her yerinde yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız, dilerim ve isterim ki bugün ramazanın bütün güzel duygularının yaşandığı, hem oykullanma esnasında hem de sonrasında hiçbir sıkıntının olmadığı, sandık iradesinin kimsenin hakkına sıkıntı gelmeden,  sonuç neyse vatandaşımız kime oy kullanmışsa onun en doğru şekliyle sonucun ilanıyla göreve başlamasının, ülkemizin demokrarisi, birlik ve beraberliği açısında çok önemlidir ve bu duygularla bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz. Bugün ailemizle, eşimle ve iki oğlumla birlikte oyumuzu kullandık.

Oy kullanmak demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın sandığa atıldığı an itibarıyla korunması da şarttır. Elbette bunun korunması ve muhafaza edilmesiyle ilgili kurumlar bellidir ama Türkiyemizde ne yazık ki bazı konulardaki eksiklikler giderilmediği için sandığın muhafaza edilmesi şahitliğin ötesinde görev alan vatandaşlarımızla birlikte yürütülmekte. Umarım çağdaş bir seviyeye ulaşır, ülkemizde oy kullanma biçiminin, oy sayım ve tasnif biçiminin ve sonuca dönüşmesinin hiçbir sorun yaşanmayacağı şekilde varolmasını da ilerleyen seçimlerde ve yıllarda yaşarız. 

Bugün tabii benim için duygusal bir gün. Çünkü 5 yıllık emeğin helalleşme anı. 5 yıllık emeğin helalleşme anı vatandaşımızın oyuyla en güzel yorumlanabilir. Umarım halkımız, vatandaşımız bu helalleşme duygusunu bana yaşatır. Ben kendi adıma elimden gelenin en iyisini yapmayı, bütün çalışma arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım, siyasi yol arkadaşlarımla birlikte en yüksek seviyede; yatırımcı, dayanışmacı, icracı bir süreci İstanbulumuza ve eşitlik ilkesi doğrultusunda hiçbir ilçeyi birbirinden ayırmadan, asla siyasi unsurları önüne koymadan, partizanlığı önüme koymadan bireylerin eşitliği, insanların eşit hizmet alma hakkı üzerinden hareket ettiğimi ifade etmek isterim. Umarım karşılıklı, 16 milyon insanımızla bu seçimde çıkan sandık sonucuyla helalleşiriz. Tabii yetki sahibi olmak durumunda da inşallah önümüzdeki 5 yılı en güzel şekilde şehrimize yaşatmaya devam ederiz.

"SON ISLAK İMZALI TUTANAK ALINANA KADAR SANDIKLARIN BAŞINDA KALIN"

Bu akşam seçim koordinasyon olarak il başkanlığında seçimi takip edeceğim. Sandık başında görev alan her arkadaşımızın hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, kimsenin hakkının hukukunun çiğnenmemesi için mücadele vermelerini... Sandık başkanı olan yetkililerin de en doğru şekilde süreci yönetmelerinin, hiçbir manipülasyonun olmadığı Türkiye Cumhuriyeti demokrarisine yakışır şekilde sonuçlandıktan sonra son ıslak imzalı tutanak alınana kadar sandıkların başında kalmalarını diliyorum. Vatandaşlarımızın en değerli hakkı olan oy hakkının sonuca nasıl yansıdığını görmek için de, sonuçları beklemek adına okulların bahçelerini tercih edebilirler, yakın alanlarda bekleyebilirler ve sonuçları öğrenirler. Herkesin gönlü hoş ve rahat olur. Bu bağlamda başta YSK olmak üzere il seçim kurulu, ilçe seçim kurullarının da gereken hassasiyeti göstermelerini ülkemizin geleceğini belirleyen bu tür seçimlerde de en ufak sorunun yaşanmadığı bir şekilde sonucun bağlanması konusunda kurallara, kanunlara uygun hassas bir dönemi yönetmelerini dilerim. Yarın sabah Türkiyemizin, İstanbulumuzun çok güzel bir bahar sabahına uyanmasını dilerim."

Ekrem İmamoğlu ayrıca oyunu kullandıktan sonra sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulundu. 

İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

''Değerli İstanbullular; Sandıklar 17.00’de kapanacak, tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye, gitmeyenleri ikna etmeye, sonrasında da oy sayım sürecini sükunet ve dikkatle takip etmeye davet ediyorum. Birlikte güzel bir demokrasi şölenine imza atalım.''