İBB Meclisi’ndeki tartışmada “İBB Başkanı olmak istiyorum” diyen AKP’li Yavuz Selim Tuncer’e CHP’den “23 Nisan’da koltuğa otursun” önergesiyle yanıt geldi

‘İBB Başkanı olmak istiyorum’ diyen AKP’li isme CHP’den önerge desteği: 23 Nisan’da…

İBB Meclisi’nin dün yapılan mart ayı oturumu ilginç anlara sahne oldu. AKP’li Meclis üyesi Yavuz Selim Tuncer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine belediye başkanı olmak istediğini söyleyince CHP’li Meclis üyeleri, Tuncer’in 23 Nisan’da İmamoğlu’nun koltuğuna oturması için önerge verdi.

Meclis oturumunda yaşanan bir tartışmada CHP’lilerin, “Esenler Belediye Başkanı mı olmak istiyorsun?” sorusuna yanıt veren Tuncer, “Ben Esenler Belediye Başkanı olmak istemiyorum. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olduysa ben bundan sonra İBB Başkanı olmak istiyorum. Aynı Bekri Mustafa'nın Sultanahmet'e imam olması gibi. Esenler falan kesmez artık beni. Ben İBB Başkan adayı olabilirim” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP'li meclis üyeleri Nadir Günday, Fatoş Hamzalı, Umut Şenol ve Özgür Öz de AKP'li üye Yavuz Selim Tuncer'in 23 Nisan'da Başkanlık koltuğuna oturtulması için gündem teklifi sundu. Tekrar söz alan Tuncer de, “23 Nisan'da geleceğim o koltuğa oturacağım ve atmış olduğunuz havuz başında bekleyen işçilerin geri alınması talimatı vereceğim. En azından İstanbul halkı senede bir gün hizmet görmüş olur” dedi.

O anlar kameralara şöyle yansıdı: