İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yolunda asfalt kaplama yerine ‘beyaz yol’ kullanmak için çalışma başlatıyor. Bu gece Cevizlibağ-Yenibosna arasında başlayacak olan çalışma eylül ayına kadar sürecek. Bu süre içerisinde çalışma yapılan duraklarda ‘ters aktarma’ yapılacak.

İBB’den metrobüs yolunda yenileme: Bu gece başlayacak, bir durakta ‘ters aktarma’ yapılacak
Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metrobüslerin tonajından kaynaklı bakım isteyen, çabuk bozulan asfaltın yerine, kaliteli, bakım istemeyen ve konforlu yolculuk imkanı sunduğu belirtilen ‘Beyaz Yolu’ uygulayacak. İBB’den yapılan açıklamaya göre, özel reçeteli beton kaplama ‘Beyaz Yol’ ile metrobüs hattında 21 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmayacak, her yıl 2 defa yapılan bakım çalışmasına gerek duyulmayacak, bakım maliyetleri ortadan kalkacak.

‘METROBÜS HATTI KESİNTİYE UĞRAMAYACAK’

26 Haziran Pazar gecesi Cevizlibağ-Yenibosna metrobüs hattında başlayacak çalışmanın Eylül’de bitmesi hedefleniyor. Bu süreçte özel reçeteli beton kaplama geceleri metrobüs hattına dökülecek. Gündüz saatlerinde yoldaki diğer çalışmalar devam ederek okulların açılacağı tarihe kadar bitirilecek.

Bayramda da çalışmaların devam edeceğini belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay “Yedi durak gidiş-dönüş 18 kilometre hatta ‘Beyaz Yol’ uygulaması başlatıyoruz. Metrobüs yolcularının sıkıntı yaşamaması için önlemler alındı. D-100 karayolunun en sol şeridinde eksiltme yapılacak ama metrobüs hattı hiçbir zaman kesintiye uğramayacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, çalışma hakkında kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

BİR DURAK TERSİNE AKTARMA

İBB’nin verdiği bilgiye göre çalışma olan istasyonlarda iniş-binişler olmadan diğer istasyona geçilecek. Karşı yola yönlendirilip dönüş hattından İstanbullular aktarmayla kendi istasyonuna ulaşmış olacak. İstasyon başına çalışma sadece iki gün sürecek. Bu süre zarfında yolcunun bir durak gidip, karşı yönden geri dönmesi, ya da devam edeceği güzergah için istediği metrobüse binmesi gerekecek. Çalışmanın olduğu istasyonu metrobüsler pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamette ücretsiz olarak aktarma yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları olacak.

ALINAN ÖNLEMLER

İBB, çalışma için alınan önlemleri şöyle açıkladı:

“Çalışma yapılacak alanla sınırlı olmak üzere metrobüsler D-100’den bir şeridin metrobüs hattına eklenmesiyle kesintisiz olarak yolcu taşımaya devam edecek. İBB, iş ve yol güvenliği için gerekli tüm işaret ve yönlendirmelerle çalışma bölgelerinde yer alacak. Duraklarda çalışma yapılacak bölgeler ve duraklar önceden duyurularla aktarılacak. Metrobüslerin içinde aynı duyurular anonsla İstanbulluları bilgilendirecek. Yine istasyonlarda hatlarla ilgili bilgi verecek İBB çalışanları ‘Bana Sor ‘ diyerek görev yapacak. Çözüm masası 153 hattın bir ucunda tüm yönlendirme soruları için hazır bekleyecek. İBB’nin tüm digital platformlarında yine yönlendirmeler, çalışmaların yapıldığı bölgeler, duraklar yer alacak. Cep Trafik uygulamasında uyarı yazıları, çalışma bilgileri anlık yer alacak. “

AR-GE ÇALIŞMASI YAPILDI, TEST EDİLDİ

İBB, AR-GE çalışmaları sonucu ekonomik ömrü yüksek, teknik dayanıklılığı fazla, yolculuk konforu rakipsiz özel reçeteli beton kaplama beyaz yolda karar kılındığını belirtti. Buna göre, 2 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından ağır tonajlı araçların kullandığı güzergahlarda beyaz yol test edildi. İETT’nin kullandığı metrobüs peronlarında da uygulanan teknolojiden olumlu sonuçlar alındı. Metrobüs yolundaki beyaz yol çalışması için özel makinalar dizayn edildi. Metrobüs yolu ölçülerindeki 4 metrelik alanda çalışabilen makinalar sayesinde yol kenarındaki aydınlatma direkleri ve korkulukların kaldırılmasına gerek kalmadan çalışma yapılabilecek. Freeze adı verilen makina ile mevcut asfalt yol kaldırırken, Türkiye’de ilk defa kullanılacak “Finişer” isimli yol kaplama makinasıyla da özel reçeteli betondan oluşacak Beyaz yol döşenecek.