İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belbim, İstanbulkart işlemleri için açılan sahte sitelerle ilgili uyarılarda bulundu. Belbim'den yapılan uyarıda 'İstanbulkart' adı kullanılarak sahte siteler açıldığı ve kart kullanıcılarının banka hesap bilgilerinin ele geçirildiği ifade edildi.

İBB'den sahte site uyarısı: İstanbulkart adını kullanıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Belbim, son zamanlarda 'İstanbulkart' adı kullanılarak sahte siteler açıldığı konusunda uyarıda bulundu.

Sahte sitelerin, İstanbulkart’ın resmi adresini taklit ederek banka bilgilerini almak istediğini belirten Belbim, ilgili sitelerle yasal sürecin başlatıldığını açıkladı. Yükleme işlemlerinin sadece İstanbulkart Mobil uygulaması ve www.istanbulkart.istanbul adresinden yapılabileceğinin altını çizen Belbim, uyarısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbulkart yükleme işlemlerini en güvenli şekilde İstanbulkart Mobil uygulamamızdan ve resmi web sitemiz www.istanbulkart.istanbul adresinden yapabilirsiniz. İstanbulkart yükleme işlemleri için resmi kanallarımız dışında herhangi bir sitede kredi kartı numarası, şifre, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin girilmemesi kişisel güvenliğiniz açısından son derece önemlidir.

Bilgilerinize sunarız"