Üsküdar'daki kaçak kafelerin yıkımı sırasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten'i darp eden Abdullah Şanlıer hakkında 10 yıl 9 aya kadar , diğer 5 kişi hakkında ise 8 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA
İBB İmar Müdürü Gülten'in darp edilmesi: Sanık hakkında 10 yıl 9 ay hapis talebi

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, kaçak kafe yıkımı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevlilerine saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İmar Şube Müdürü olarak görev yapan Ramazan Gülten ve İBB Anadolu Yakası Zabıta Müdürü olarak görev yapan Nazan Başelli yanlarında görevli zabıta çalışanları ile beraber Mimar Sinan Mahallesi Harem sahilinde bulunan bir işyerinin yıkımı için gittikleri anlatıldı.

İddianamede, İBB görevlilerinin iş yerinin fotoğraflarını çektikleri sırada sanıklar Mehmet Taşdelen ve Cemil Çakıroğlu'nun görevlilerin yanına geldikleri ve iki grup arasında tartışma çıktığı belirtildi.

"KEMİKLERİN KIRILMASINA NEDEN OLDU"

Tartışma sırasında orada bulunan iki kafenin çalışanlarının da tartışmaya dahil oldukları anlatıldı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüştüğü, Abdullah Şanlıer'in İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in gözüne ve burnuna yumruk vurmak suretiyle kemik kırılması şeklinde yaralanmasına neden olduğu iddianamede yer aldı. 

İddianamede Abdullah Şanlıer'in "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 2 yıl 11 aydan 10 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cemil Çakıroğlu, Batuhan Ekşi, Feti Aydın, Garip Özay ve Hükmü Turan hakkında ise "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan ayrı ayrı 8 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

NE OLMUŞTU?

Üsküdar Salacak sahilini kaçak yapılardan temizlemek için aylardır mücadele eden İBB, Üsküdar meydan düzenlemesi içinde kalan 431 ada 40 parseldeki kaçak kafeyi yıkmak için çalışmalara başlamıştı.

Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti. İBB Encümeninin yıkım kararı ve mahkemenin İBB’yi haklı bulması üzerine yasal görevlerini yapmak için harekete geçen İBB ekipleri 30 Mayıs 2023'te saldırıya uğramıştı.

İBB Zabıta ve İBB İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler görevlerini yerine getirirken mekan sahiplerinin önce sözlü, sonra da fiziki saldırısına uğramıştı. 3 İBB personelinin darp edildiği saldırıda, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten de yaralanmıştı.

Saldırıda yüzünden yaralan Gülten, zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılmıştı. Gülten, hastaneye kaldırılırken İBB, saldırıyla ilgili hukuki girişim başlatmıştı.