İBB, Mansur’la yolları ayırdı

Işıl ÇALIŞKAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile yönetsel fikir ayrılıkları nedeniyle yollarını ayırma kararı aldığını duyurdu.


Cem Mansur, BirGün’e yaptığı açıklamada çok ani bir şekilde görevden alındığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Cuma akşamı gece geç saatte İBB’den bir müdür bana “Size bir yazı tebliğ etmek istiyorum” dedi. Hiçbir idari ilişkimiz olmayan biri olduğu için “Ben sizden imza karşılığı bir tebligat alamam” dedim. Bu sefer cumartesi günü cep telefonuyla fotoğrafını çekip mailime göndermişler. Bu sabah da basın açıklaması yayımladılar. Aceleleri var belli ki. Yangından mal kaçırır gibi yapıldı. Bu da İmamoğlu’nun bilgisi olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Ekrem İmamoğlu 3 hafta kadar önceki son görüşmemde birlikte çalışmamızla ilgili aldığım mesaj tam tersi yönündeydi. Olayın aslını öğrenmeden basına detaylı bir açıklama yapmayacağım.”

Kulislerde CRR Sanat Yönetmenliği’ne İstanbul DOB şefi Murat Cem Orhan’ın getirileceği yönünde söylentiler bulunuyor. İBB, öte yandan Türkiye’nin klasik müzik için tasarlanmış ilk konser salonu CRR, müziğin her türünden yetenekli ve tanınmış isimleri ağırlamaya yılın son ayında da devam edeceğini duyurdu. 19 konserin gerçekleştirileceği aralık ayında klasik müzikten çocuk operasına, cazdan Türk Sanat Müziğine en özel repertuvarlar CRR’de sahneleneceğini duyurdu.