İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köprülere astırdığı Kanal İstanbul karşıtı afişlerin Valilik emriyle polis tarafından sökülmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları kampanya başlattı. Kullanıcılar, İBB'nin sökülen Kanal İstanbul afişlerinin görsellerini sosyal medya hesabından paylaşıyor.

İBB'nin 'Kanal İstanbul' afişleri kaldırıldı, sosyal medya kampanya başlattı: #YaKanalYaİstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köprülere astırdığı Kanal İstanbul karşıtı afişlerin Valilik emriyle polis tarafından söküldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üst geçitlere astığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişleri dün gece sivil bir araçla üst geçitlere giden ve ellerinde telsiz oldukları görülen bir grup tarafından söküldü. Afişleri söken kişilerin polis olduğuna dair iddialar gündeme geldi.

İBB yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İBB’nin mülkiyet, hüküm ve tasarrufu altındaki reklam alanlarında bulunan 'Ya Kanal Ya İstanbul' yazılı bilgilendirme afişleri, İstanbul Valiliği tarafından emniyet birimleri eliyle söküldü. İlgili mevzuat gereği sadece yargı kararı ile gerçekleştirilmesi gereken işlem, hukuki bir süreç başlatmaya gerek duyulmadan yapıldı" denildi.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

İBB'nin afişlerinin sökülmesinin ardından sosyal medyada '#YaKanalYaİstanbul' etiketi ile kampanya başlatıldı.

Kullanıcılar, İBB'nin sökülen Kanal İstanbul afişlerinin görsellerini sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Paylaşımlardan bazıları şöyle: