İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifinin reddedilmesi tepki çekti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İstanbul halkını ve taksici esnafını düşünmek yerine talimatla hareket edenleri asla unutmayacağız" dedi. CHP'li Murat Emir ise, "Halkına düşman bir anlayış daha fazla iktidarda kalamaz" ifadelerini kullandı.

İBB'nin taksi projesinin reddedilmesine tepki: 'Talimatla hareket edenleri unutmayacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 6 bin yeni taksi projesi teklifi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Valiliği temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi.

İBB'nin taksi projesinin reddedilmesinin ardından karara tepki gösteren açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İstanbul halkını ve taksici esnafını düşünmek yerine talimatla hareket edenleri asla unutmayacağız" dedi.

Twitter'dan açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Ve günü geldiğinde kente kimlik katacak, esnafa ve vatandaşa kolaylık sağlayacak olan uygulama hayata geçecektir. Rant için değil halk için çalışmaya devam.." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de projenin reddedilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Emir, "Rant düzeninden beslenen AKP, İstanbul halkının yararına olacak bir hizmeti aleni bir şekilde engelledi. Halkına düşman bir anlayış daha fazla iktidarda kalamaz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamda, "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur" ifadelerini kullandı.