Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'deki köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Covid-19 salgınında ihtiyaç sahipleri için topladığı yaklaşık 6.2 milyon liralık bağışın kamu hesabına aktarıldığını yazdı.

İBB'nin topladığı 6.2 milyon TL'lik bağış kamuya geçirildi

Gazeteci İsmail Saymaz, Covid-19 salgını dolayısıyla İBB'nin "Birlikte başaracağız" sloganıyla başlattığı bağış kampanyasında toplanan paraların akıbetini yazdı.

Saymaz, halktv.com.tr'de kaleme aldığı yazısında, Fatih Kaymakamlığı'nın 8 Şubat 2022'de İBB'ye gönderdiği yazıya göre, belediyenin altı banka hesabındaki 6 milyon 212 bin 511 TL ile 100 İsviçre Kronu ve 40 avroya el konularak İstanbul Defterdarlığı'na ait üç hesaba aktarıldığını dile getirdi. Saymaz, "Sonunda koronavirüste mağdur olanlar için vatandaşların gönderdiği bağışa çöktüler" değerlendirmesi yaptı.

Saymaz ayrıca, "Bu arada ABB'nin hesaplarındaki 3.5 milyon TL henüz kamuya geçirilmedi. Ancak İstanbul'daki kararın bir benzeri Ankara'da da uygulanacak. Eli kulağındadır. Ha çöktü... Ha çökecekler" bilgisini aktardı.

İMAMOĞLU: BEDDUA ALACAKLAR

Konuyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “O gün bu parayı ihtiyaç sahiplerine dağıtmayıp kamuya geçirenlere, o zor günleri yaşayan ve yaşamaya devam eden binlerce insan beddua edecek. Beddua aldılar” ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri mağdurlarla dayanışma için bağış toplamıştı. İBB'nin 'Birlikte Başaracağız' ve ABB'nin 'Altı Milyon Tek Yürek' kampanyasına binlerce vatandaş katılmıştı.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin düzenlediği yardım kampanyaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 81 ilin valilerine gönderdiği genelgeye takılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgede Yardım Toplama Kanunu'na göre yardım toplamak için valilikten izin almadığı savunulmuştu. Bakan Soylu, kampanyayı 'paralel devlet kurmak' diye suçlamıştı.

Soylu'nun valiliklere gönderdiği yazıda, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtilmişti.

Yardım kampanyası için hesaplar bloke edilmişti.

Paranın bloke edilmesinin ardından İstanbul Valiliği Denetim Komisyonu, bağış paralarının hak sahiplerine iadesini istemişti.