İbrahim Çeşmecioğlu’nu yıldızlara uğurlayışımızın birinci yıl dönümünde andık. Bir yıl önce kaybettiğimiz eski yazıişleri müdürümüz...

İbrahim Çeşmecioğlu’nu yıldızlara uğurlayışımızın birinci yıl dönümünde  andık. Bir yıl önce kaybettiğimiz eski yazıişleri müdürümüz İbrahim Çeşmecioğlu için İstanbul Ulus’ta bulunan mezarı başında düzenlenen anmaya Çeşmecioğlu’nun eşi Kader Çeşmecioğlu, oğlu Devin Çeşmecioğlu, ailesi, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, ÖDP PM Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, BirGün yönetim kurulu adına İbrahim Aydın, Emekçinin Sesi’nden Yavuz Ergen ve Devrimci Gençler katıldı.

‘YÜRÜYEREK YOL YAPANLARDANDI…’
Çeşmecioğlu anmasında ilk konuşmayı yol arkadaşlarından Sema Solaklı yaptı. Çeşmecioğlu’nun ÖDP’nin kuruluşunda yer aldığını, Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi ve Emekçinin Sesi’nde çok önemli işler yaptığını kaydeden Solaklı, Çeşmecioğlu için, “devrimci, nüktedan, iyi insan, baba, oğul, kardeş, devrimcilerin en güler yüzlüsü, en seveceni, Che’nin bahsettiği, ‘geleceği içinde barındıran yeni insanıydı’, hayatımızın sabır ve sadakatten ibaret olan, yürüyerek yol yapan, yol yaptıkça yürüyen, ancak yürünerek yol olunacağına inananlardandı” dedi.

Çeşmecioğlu’nun izini sürdüğü Che Guevara’nın  “Haşim olacağız ama şefkatimizi kaybetmeden” sözlerin hatırlatan Solaklı, Çeşmecioğlu’nun yaşamı boyunca şefkatli olduğunu, tüm dostlarının, yol arkadaşlarının şefkatinden bolca nasiplendiğini fakat Çeşmecioğlu’nun hiçbir zaman haşim olamadığını kaydetti.

‘SANA ÇİÇEKLERDEN BİR ÜLKEYLE GELECEĞİZ’
Sema Solaklı son olarak yol arkadaşı Çeşmecioğlu’na şu sözü verdi: “Dilerim daha bir ustalaşmışızdır taşı dövmekte,senin yokluğunda… Şimdi bütün sevdiklerin burada, yanındayız. Seni neyin mutlu ettiğini elbette biliyoruz, çok iyi biliyoruz. Bunu başarmaya belki benim ömrüm yetmez belki, ama şimdi burada olan o çok umut bağladığın Devrimci Gençler var ya, sana eşitlik ve özgürlüğün harcıyla kurulan, demokratik ve bir arada yaşanan, çiçekler içinde bir ülke getirecekler. Bir gün mutlaka. Kalbimizde yaşıyoruz seni daima. Yaşasın devrim ve sosyalizm.”

ONUN Kİ ÖRNEK BİR YAŞAMDI
ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Solaklı’dan sonra söz alarak Çeşmecioğlu’nun yaşamı ve mücadelesinin örnek olduğunu, Gebze yolunda, direnişlerde ya da Okmeydanı’nda mahallede Çeşmecioğlu’nun yaşamaya devam ettiğini ifade etti.

‘ADAŞI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜ BAŞKA’
BirGün yönetim kurulundan İbrahim Aydın ise eski çalışma arkadaşı için duyduğu üzüntü ve özlemi şu ifadelerle dillendirdi:  “Uzun yıllardır devrimci mücadele içinde çok sayıda yol arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadım. Ancak sevgili adaşımı bir yıl önce kaybetmenin üzüntüsü daha başka oldu.  Yirmi yıla yakın bir süre boyunca geceli gündüzlü birlikte çalıştıktan, aynı politik doğrultuda mücadele verdikten sonra onu kaybetmenin üzüntüsü çok daha başka oldu. Bugün(dün) burada toplanan arkadaşları onun nasıl da güzel bir insan olduğunu çok iyi biliyorlar. Onu her geçen gün daha fazla özlemeye devam edeceğiz.

‘İBO DİRENİŞLERDE YAŞIYOR’
Emekçinin Sesi’nden Yavuz Gergin, anma için toplanıldığını hatırlatarak ama aslında Çeşmecioğlu’nun ölmediğini, “İbo bugün Kampana Deri işçilerinin direnişinde, işten çıkarılan hava yolu işçilerinin direnişinde, fabrikalarda, inşaatlarda direnen işçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor, Son Emekçinin Sesi’ne kadar da yaşamaya devam edecek” diyerek belirtti.

‘ÇEŞMECİOĞLU KAVGAMIZDA YAŞAYACAK’  
İbrahim Çeşmecioğlu’nun devrimci mücadelede yaşamaya devam ettiğini belirten bir diğer isim ise Devrimci Gençler adına konuşan Sercan Sinecan oldu. Sinecan, “Biz nasıl Mahirlerin, Denizlerin, İboların, Sinanların, Özençlerin  bugüne taşınan mücadelesini sırtlandıysak, bir yıl önce kaybettiğimiz yol göstericimiz İbrahim Çeşmecioğlu’nun mücadelesini de, enerjisini de, yaşama sevincini de en olağan devrimci gençliğimizle sırtlayacağız.” Sevgili eski yazıişleri müdürümüz Çeşmecioğlu’nun anması mezarına bırakılan karanfillerin ardından sona erdi. BirGün