Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Moskova'da bir araya gelerek Akkuyu NGS'nin açılış hazırlıklarını görüştü.

İbrahim Kalın, Moskova'da Putin ile görüştü
Fotoğraf: Depophotos

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Moskova’da bir görüşme gerçekleştirdiğini ve söz konusu görüşmede Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin nisan sonundaki açılışının hazırlıklarının ele alındığını bildirdi.

Kalın, 30 Mart Perşembe günü Moskova’ya giderek Rusya Devlet Putin ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Habertürk’ün aktardığına göre, 1 saate yakın gerçekleşen görüşmede İbrahim Kalın ve Vladimir Putin’in yanı sıra, Putin’in ekonomi ve dış politikadan sorumlu iki danışmanı da yer aldı.

Görüşmede, "nükleer enerji alanındaki işbirliği ve 27 Nisan’da gerçekleşecek Akkuyu Nükleer Santralı'nın yakıt alma töreni, Türkiye’nin bir enerji üssü haline getirilmesi planı, ikili ticari konular, Türkiye’deki deprem felaketi ve Rusya’nın yaptığı yardımlar, tahıl sevkiyatı anlaşmasının uzatılması, turizm alanında işbirliğinin güçlendirilmesi, Ukrayna savaşı" ele alındı.

Kalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu başlıklarla ilgili mesajlarını Putin’e doğrudan iletti.

Putin’in, Akkuyu Nükleer Santralı'nın açılış törenine video konferans yöntemiyle katılması planlanıyor.