İbrahim Tatlıses: Erdoğan beni nereye çağırırsa giderim

Şarkıcı İbrahim Tatlıses, Sabah'a verdiği röportajda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öven açıklamalarda bulundu. Tatlıses, "Erdoğan beni nereye çağırırsa giderim. Ölene kadar da yanındayım" dedi. Tatlıses, Ahmet Kaya'yla ilgili de "Kellemi koyardım, yine korurdum onu" açıklaması yaptı.

Röportajın ilgili kısımları şu şekilde:

- Siz Erdoğan'ın düzenlediği resepsiyonlara, mitinglere katılan bir sanatçısınız. Hatta zaman zaman bu yüzden sizi eleştirenler de oluyor...

Recep Tayyip Erdoğan her şeyden önce çok vefalı bir insan. Ben onu hapisteyken bir kere ziyaret etmiştim. Hatta ondan sonra Cem Uzan döneminde meydanlarda onu çok eleştiren konuşmalar da yapmıştım. Seçildikten sonra "O kadar açıklamamın ardından tacım da, tahtım da devrilir" dedim ama öyle olmadı. Ne tahtıma, ne de tacıma karıştı. Onu o kadar eleştirmeme rağmen beni nerede gördüyse sevgi ve saygıyla yaklaştı bana. Böyle birinin yanında olmayıp da ne yapacaksınız? Kim ne derse desin umurumda değil, Erdoğan beni nereye çağırırsa giderim. Ölene kadar da yanındayım. Hastalandığımda her anımı takip etti. Beni hiç yalnız bırakmadı. Vefa budur işte.

- Çözüm sürecine de destek veren isimler arasındaydınız...

Tabii desteklerim. Barış için gittim ve destekledim, "İnsanlar ölmesin" dedim. Başkan Erdoğan'la Diyarbakır'a gittiğim için, barışı desteklediğim için beni eleştirenler var. Ayıptır. İnsanlar ölmesin diye gittim ben... Şimdi beni eleştirmek için sağda solda bunu yazıyorlar. Barış istemek kötü mü anlamış değilim. Siyasi görüşüm yüzünden neler neler yazıyorlar... Yazsınlar hiç önemli değil, ne olduğum ortada. Ama kimse unutmasın; hepimiz bu toprakların evladıyız, bu ülke hepimize emanet, biz de birbirimize emanetiz.

- Kürtçe şarkının yasak olduğu yıllarda bu yasağı siz delmiştiniz değil mi?

Evet. Kenan Evren ve Turgut Özal'ın da olduğu bir gecede Kürtçe şarkı söyledim. Hatta Kenan Evren şarkı söylemeye başlayınca kalkıp gitti. "Tepki göstermek için gitti" denildi ama sonra beni aradı, "Kusura bakma, ilaç saatim vardı o yüzden gittim, yanlış anlama" diye açıklama yaptı.

- Ahmet Kaya'nın 'Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim' dediği için başına gelmedik şey kalmamıştı...

Ahmet canımdı. Hep "Ahmet Kaya o gece linç edilirken sen de oradaydın, müdahale etmedin" diyorlar. Orada değildim. Taksim Maksim'de sahnedeydim o gece. Gece 12'de sahneden indim ve sonra gittim geceye. Eğer ben orada olsaydım asla Ahmet'in linç edilmesine izin vermezdim. Önüne kalkan olurdum. Kellemi koyardım, yine korurdum onu. Olayların büyümesine müsaade etmezdim zaten en başta. Gurbete gitti sonra. Türkiye hasretinden öldü.

- Mehmet Ali Erbil röportajında 'İbrahim Tatlıses beni hiç yalnız bırakmadı' demişti...

Tabii ki yalnız bırakmam. Ben vurulduğumda hastanenin önünde bekledi günlerce. O benim dostumdur. Dostluğum güzeldir benim ama kimse düşmanım olmasın. Bazıları "Tatlıses benim önümü kesti" diyor. 9 senedir yokum sahnelerde, hani siz neredesiniz? Kapımda 'İbo Şov'a çıkmak için yalvaranlar bir telefon açıp "Geçmiş olsun, bir şeye ihtiyacın var mı?" bile demediler o günlerde. Asla unutmuyorum.