BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı'nın Hegemonya Savaşı, Ortadoğu'yu Anlama Kılavuzu ve Suriye Kapanı kitapları Silivri Cezaevi'de tutuklu bulunan gazeteci Sertan Önal'a verilmedi. Yasak gerekçesi olarak ise kitapların birçok sayfasında 'T.C hükümeti ve Cumhurbaşkanı aleyhinde karalayıcı iftira ve propaganda' yapıldığı iddia edildi.

İbrahim Varlı'nın kitaplarına sayfa sayfa yasak!

Kayhan AYHAN

Silivri Cezaevi'de tutuklu bulunan gazeteci Sertan Önal'a BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı'nın kitapları verilmedi. Yasağa gerekçe olarak kitaplarda “Devlet ve Cumhurbaşkanı aleyhinde karalayıcı iftira ve propaganda' yapılması gösterildi.

Yıllardır cezaevinde tutulan Halkın Günlüğü Gazetesi Muhabiri Sertan Önal, geçen yıl kaldığı Silivri Cezaevi'nden avukatı Ülkü Şahin aracılığıyla İbrahim Varlı'nın Hegemonya Savaşı, Ortadoğu'yu Anlama Kılavuzu ve Suriye Kapanı kitaplarını istedi. Cezaevi yönetimi Varlı'nın AKP iktidarının dış politikasının irdelendiği kitapları gazeteci Önal'a vermedi.

SAYFA SAYFA SANSÜR

Yasak gerekçesi ise sayfa sayfa anlatıldı. Cezaevi Eğitim Kurulu'nun 14.02.2022 tarihli kararına göre Hegemonya Savaşı'nın 65, 122, 128 ve birçok sayfası, Ortadoğu'yu Anlama Kılavuzu'nun 21,27,28, 30, 41, 50, 68 ve birçok sayfası ile Suriye Kapanı kitabının 35, 38, 41, 66, 120, 154, 180, 182, 190. 193 ve birçok sayfasında 'T.C hükümeti ve Cumhurbaşkanı aleyhinde karalayıcı iftira ve propaganda' yapıldığı öne sürüldü.

Aydınlık hareketine ait Kaynak Yayınları’ndan çıkan Maoizmin Gerçeği kitabı da FETÖ’nün finans kuruluşlarından Kaynak Holding’e bağlanarak mahkemece yasaklı denilerek verilmedi.  

MEKTUPLAR DA KAYIP

Önal, avukatı Ülkü Şahin'e gönderdiği mektupların ise bilinçli olarak kaybedildiğini belirtti. Önal’ın şikâyet dilekçeleri ise cezaevi yetkilileri tarafından dikkat alınmayarak işleme konulmuyor.