Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsal Alibey Mahallesi'nde dün misafirliğe gittikleri evin yakınında bulunan içi su dolu çukura düşen ve yakınları tarafından çıkarılan Zilan Orcan (3) ile Melik Amed (2), doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

İçi su dolu çukura düşen 2 çocuk hayatını kaybetti

Diyarbakır'da düştükleri içi su dolu çukurdan çıkarılan 3 yaşındaki Zilan Orcan ve kuzeni 2 yaşındaki Melik Amed kurtarılamadı.

Dün öğle saatlerinde Silvan ilçesi kırsal Alibey Mahallesi'nde meydana gelen olaya göre, Zilan Orcan ile Melik Amed gittikleri dedelerinin evinin avlusunda oynamaya başladı. Bi süre sonra çocuklarından haber alamayan aile dışarı çıktığı sırada, çocukların evin yakınında bulunan içi su dolu çukura düştüğünü gördü.

Köylülerin de yardımıyla sudan çıkarılan çocuklar, Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Doktorların ilk müdahalesinin ardından durumları ağır olan çocuklar, Diyarbakır Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların müdahalesine rağmen kuzenler hayatını kaybetti. Cansız bedenleri morgdan alınan Zilan ve Melik, sabah saatlerinde Diyarbakır'da toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(DHA)