İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler Dörtyol Meydanı'nda yurttaşlara seslendiği sırada bölgede seçim çalışması yürüten HDP'lileri "Ya be kepazeler, bu ülkenin İçişleri Bakanı meydanda konuşuyor, kepazeler. Orada istediğinizi yapıyorsunuz, daha ne özgürlük istiyorsunuz? Ne özgürlük? Kepazeler, daha ne özgürlük istiyorsunuz?" sözleri ile hedef aldı.

Kaynak: AA
İçişleri Bakanı Soylu, HDP'lileri hedef aldı: Bu ülkenin İçişleri Bakanı konuşuyor
Fotoğraf: AA

İstanbul AKP milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler Dörtyol Meydanı'nda yurttaşlara seslendi.

Soylu, yurttaşlara seslendiği sırada yakınlarda seçim çalışması yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin standına dönerek "Ya be kepazeler, bu ülkenin İçişleri Bakanı meydanda konuşuyor, kepazeler. Orada istediğinizi yapıyorsunuz, daha ne özgürlük istiyorsunuz? Ne özgürlük? Kepazeler, daha ne özgürlük istiyorsunuz?" diyerek hedef aldı.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tam 45 dakikadır orada müzik çalıyorsunuz, 45 dakikadır orada saygısızlık, nezaketsizlik yapıyorsunuz. Neden yapıyorlar biliyor musunuz? Onları çok acıttık da onun için yapıyorlar. Her PKK'lı terörist öldüğünde gözyaşı döküyorlardı, onun için yapıyorlar."

KILIÇDAROĞLU'NA LGBTİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da LGBTİ üzerinden yüklenen Soylu, "Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor başka? Kılıçdaroğlu, 'Biz LGBT'yi Türkiye'ye götüreceğiz' diyor. Ya Kılıçdaroğlu, ey CHP'liler, bu ülkeyi ayakta tutan aile yapısıdır. Bugün birliğimizin, beraberliğimizin teminatı, aile yapısıdır. Ne yapacaklar biliyor musunuz? Allah muhafaza, erkekle erkeği evlendirecekler. LGBT kadınla kadını evlendirecekler. Bu sapkınlıktır. Dün akşam çıkmış diyor ki 'Ben Hak Muhammed Ali'nin yolundayım.' Hak Muhammed Ali'nin yolu ne zamandan beri erkekle erkeğin, kadınla kadının evli olduğunu söylüyor. Bunlar Amerika'nın, Avrupa'nın tezgahlarıdır. Bu tezgaha gelmemeye bu meydandan söz vermeliyiz" dedi.

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi iktidara taşımaya çalıştığını öne sürerek "Kılıçdaroğlu, Allah Korusun, bu milleti muhafaza etsin, cumhurbaşkanı olsa ne olacak, yürütmenin başı olacak değil mi? Gerçi kendi rüyasında bile görmüyordur da. Eğer iktidar ortağı olurlarsa Doğu ve Güneydoğu'da bambaşka işler yaparlar. Nasıl Kuzey Suriye'de, Kuzey Irak'ta, şurada Amerikan bayraklı askerler geziyorsa aynı Doğu ve Güneydoğu'da gezmeye başlarlar" diye konuştu.