Gazeteci Can Dündar, İçişleri Bakanlığı’nın ‘terör arananlar’ listesine ‘gri’ kategoriden eklendi. Dündar, listeye eklenmesine ilişkin, “Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi’ne girmekten iyi böylesi" tepkisinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı, Can Dündar'ı ‘terör arananlar' listesine ekledi
Fotoğraf: AA

MİT TIR'ları haberi nedeniyle hapis cezası alan Gazeteci Can Dündar, İçişleri Bakanlığı’nın ‘terör arananlar’ listesine ‘gri’ kategoriden eklendi. Dündar'ın 'FETÖ/PYD Terör Örgütü'nden arandığı ibaresine yer verildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Dündar’a 2015’te yayımlanan MİT TIR’ları haberi nedeniyle, 27 yıl altı ay hapis cezası vermiş ve mal varlıklarına el koymuştu.

Dündar hakkında en son eylülde bir videoda kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, Dündar’ı ‘gri’ kategoride ‘en çok arananlar’ listesine ekledi. 2016’da yargılama sürecinde silahlı saldırıya uğrayan Dündar, yurt dışında gazetecilik çalışmalarına devam ediyor.

"ERDOĞAN'IN UÇAĞINA BİNMEKTEN İYİ"

Öte yandan Dündar, listeye alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi’ne girmekten iyi böylesi… Her muhalifin bir gün geleceği gerçek adresi…” yorumunu yaptı.