Sosyal medya hesabından arkadaşlarıyla oturduğu içki masasının fotoğrafını ‘Kadir gecesi özel’ notuyla paylaştıktan sonra gerici çevrelerin hedefi olan ve çalıştığı Pegasus’tan kovulan O.T. hakkında, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

İçki masası fotoğrafı nedeniyle eski Pegasus çalışanına 1,5 yıl hapis talebi!

Kişisel sosyal medya hesabından arkadaşlarıyla birlikte oturduğu içki masasının fotoğrafını 27 Nisan günü ‘Kadir gecesi özel’ notuyla paylaşan ve gericiler tarafından hedef gösterildikten sonra Pegasus’tan kovulan yurttaş hakkındaki iddianame tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, paylaşımın, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçunu oluşturduğu öne sürüldü.

Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan O.T.’nin, paylaşımı kendisinin yaptığını, arkadaşının doğum günü sebebiyle toplandıklarını ve selfie çekip kendi hesabında paylaştığını, paylaşımının mizah amaçlı olduğunu ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği belirtildi.

Buna karşın iddianamede, O.T’nin paylaşımının ‘İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu’ savunuldu.

İHA’nın aktardığına, O.T.‘nin ‘suça konu eyleminin toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme niteliğine haiz olduğu’ ve ‘toplumsal barışı bozmaya elverişli bulunduğu’ yorumu yapılarak, iddianamede, şüphelinin 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

27 Nisan’da yaptığı ve sosyal medyada gerici çevrelerce hedef gösterilen paylaşımının ardından, O.T.’nin çalıştığı Pegasus şirketi tarafından işine son verilmişti.

Şirketin paylaşımla ilgili yaptığı açıklamada, “Pegasus Hava Yolları olarak, ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

O.T.’nin paylaştığı fotoğrafta yer alan diğer Pegasus çalışanları hakkında da disiplin süreci başlatılmıştı.

Pegasus’a tepki gösteren hukukçular ve kamuoyu ise söz konusu fotoğrafın suç unsuru ya da hakaret kastı barındırmadığını, kişisel sosyal medya hesabından mizah amaçlı paylaşıldığını vurgulamıştı.