Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, içki ve sigaraya yeni zam beklendiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde sigaraya yapılacak 4 liralık zammın 2 lira olarak yansıtıldığını söyleyen Dündar, "Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz " dedi.

İçki ve sigaraya yeni zam yolda

Son olarak temmuz ayı başında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı uygulanan ve 2 lira tutarında fiyatı artan sigaralara bir zam daha bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada; yılbaşından bu yana toplam 10 lira tutarında zamlanan sigara fiyatlarına ağustos ayında yaşanan maliyet artışları nedeniyle 2 TL dolayında bir zam daha yapılacağını söyledi.

Dündar, "Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz " dedi.

Sözlerinin devamında içkiye zam beklediklerini belirten Dündar, "Yüzde 10-15 civarında bir zam gelebilir" şeklinde konuştu.

Dündar, içkiye gelmesi beklenen zamları sosyal medya hesabından paylaştı: