Urfa’da Harran Üniversitesi’ne 2 aydır rektör atanmamasının AKP’li milletvekillerinin aday konusunda anlaşamaması nedeniyle yapılmadığı iddia edildi.

İddia: AKP'li vekiller Harran Üniversitesi'ne atanacak rektör adayında anlaşamadı
Fotoğraf: AA

Urfa'da Harran Üniversitesi’ne iki aydır rektör atanmadı. AKP'li milletvekillerinin aday konusunda anlaşamaması nedeniyle rektör atanamasının yapılmadığı iddia edildi.

Harran Üniversitesi’nde rektör adaylık başvuruları iki ay önce sona erdi. Aradan geçen zamana rağmen Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in yerine yeni bir rektör atanmadı.

YÖK 39 ADAYLA GÖRÜŞME YAPIYOR

Gazete Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. 7 Kasım 2022’de rektörlük için adaylık ilanı yayınlandı, başvurular 18 Kasım 2022’de sona erdi. İlana çok sayıda isim başvuru yaparken, YÖK'ün 39 aday ile görüşme yaptığı biliniyor.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Urfa’daki AKP’li milletvekillerinin anlaşamamasından dolayı rektör ataması yapılmadığını iddia etti.

Aydınlık, konuyla ilgili “Rektör ataması, siyasetin ana cilvesidir. İktidardan sekiz milletvekili var; o ‘bunu kabul ediyorum’ diyor, diğeri ‘bunu kabul etmiyorum’ diyor” diye konuştu.

Atanacak rektörün Urfalı bir rektör olmasından yana olduğunu söyleyen Aydınlık, “Urfa'da bürokrat kalmadı, birçoğu görevden alındı. İktidardaki milletvekillerinin, ellerini vicdanına koyup Urfalı bir aday seçmeleri gerekiyor. Bu anlaşmazlıklara bir son vermeleri gerekiyor” dedi.