CHP kampanya ekibinin, seçim boyunca iktidar tarafından ortaya sürülen montaj videolara karşı partiyi uyardığı ve dikkate alınmadığı iddia edildi.

İddia: CHP, kampanya ekibinin ‘montaj video’ uyarılarını dikkate almamış
Fotoğraf: Depophotos

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP ve Kılıçdaroğlu aleyhine, montajlanarak ortaya sürülen videlar konusunda CHP kampanya ekibinin uyarılarda bulunduğu ancak partinin dikkate almadığı ileri sürüldü.

Diken’den Altan Sancar'ın haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili mitinglerde izlettiği videoları ve sayfaları inceleyen kampanya ekibi, videoların "milyonlarca kişiye ulaşma riski"ni tespit etti. CHP'li kurmaylar, "videoların hızla yayıldığına ve Twitter’da da dolaşıma girdiğine" dair uyarıldı. Bazı kurmaylar, durumu Kılıçdaroğlu’na ileteceklerini söyledi.

Kampanya ekibi, CHP’lilere ayrıca Kılıçdaroğlu hariç partinin tanınan yüzlerinin "ağır sözler kullanarak, gerekirse hakaret ederek" tepki göstermesini önerdi. İl örgütlerinin adliyelerde suç duyurusunda bulunması, bunun "örgüt propagandası olduğu ve örgütü güçlü göstermek olduğu"nun vurgulanması da tavsiye edildi.

Ancak siyasi kurmayların, seçim sonrasını işaret ederek, “Kazandıktan sonra gereken yapılır” diyerek yeterli aksiyon almadığı öne sürüldü.