Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görevden alınacak' tartışmaları üzerine, “Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim” dediği öne sürüldü.

İddia: Mansur Yavaş, 'Ekrem İmamoğlu görevden alınırsa hepimiz istifa edelim' dedi
Fotoğraf: İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada verilen siyasi yasak ve hapis cezasının ardından görevden alınacağı iddialarına ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın 'kayyum'a karşı 'istifa' çağrısı yaptığı öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre; Yavaş’ın, "Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim" dediği iddia edildi. Kulislerde de Yavaş’ın bu söylemi doğrulandı.

İddiaya ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bilgim yok. Konuşmadık, gündemimize gelmedi" dedi.. Torun, şu ifadeleri kullandı:

“Karar yetkili kurullarca verilir. Başkanların görevlerinin başında olmaları daha iyi olur. İstifa etmek çözüm değil. Vatandaşın verdiği iradeyi halk geri alır. Tepki ile o görevi bırakmak doğru değil. Tam tersine sonuna kadar mücadeleyi götürmek lazım.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bu partinin alabileceği bir karar olur. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Böyle bir seçeneğe ihtimal vermiyorum. Söz konusu olamaz” dedi.

KARALAR: GÖRÜŞÜR, TARTIŞIRIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise söz konusu seçeneğin tartışılabileceğini belirterek “Kendi başımıza yapacak değiliz. Genel merkezimizle görüşürüz, tartışırız, tavır ortaya konulacaksa konulur” değerlendirmesini yaptı.

SEÇER: HAKSIZ UYGULAMALARA SEYİRCİ KALAMAYIZ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de CHP’li belediyelere hükümet tarafından sistemli şekilde saldırıldığına dikkat çekerek “Tabii ki biz bu haksız uygulamalara seyirci kalamayız. Herhangi birimize yapılan bir saldırıyı, hukuksuzluğu hepimize yapılmış sayarız” dedi.

Seçer şöyle devam etti:

“Hiçbir başkanımız yalnız değildir. Her şeyden önce CHP’nin gücünü karşılarında görürler. Tabii ki partimizin bu yönde bir kararı olursa biz gözümüzü kırpmadan hareket ederiz. Amasız, fakatsız bu kararı almaktan imtina etmeyiz. Genel merkezimiz ne derse o olur.”