Barcelona'da Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih karşısında alınan 8-2'lik yenilginin yankıları sürüyor. Gazeteci Marcelo Bechler, Lionel Messi'nin kulüpten ayrılma kararını yönetimi bildirdiğini iddia etti.

İddia: Messi, Barcelona'dan ayrılma kararını yönetime bildirdi

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih karşısında 8-2'lik tarihi hezimet yaşayan Barcelona'da sular durulmuyor.

8-2'lik mağlubiyetin ardından radikal karar alınması beklenen Barcelona için Brezilya'dan çarpıcı bir iddia geldi.

NTV Spor'un aktardığına göre, 2017 yazında Neymar'ın Barcelona'dan Paris Saint Germain'e transferini duyuran gazeteci Marcelo Bechler, Lionel Messi'nin kulüpten ayrılma kararını yönetimi bildirdiğini haberleştirdi.

iddia-messi-barcelona-dan-ayrilma-kararini-yonetime-bildirdi-769648-1.

Bechler'in iddiasına göre, sözleşmesi gelecek yıl sona erecek Arjantinli yıldız, yeni serüvenine 2020-2021 sezonunda başlamak istiyor.

Altyapısında yetiştiği Barcelona'da 731 maça çıkan Messi, 634 gol ve 285 asist sığdırdığı kariyerinde 6 Ballon d'Or Ödülü kazandı.

KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANACAK

Öte yandan takım kadrosunda köklü değişiklikler yapmayı hedefleyen Barcelona'da dört futbolcu dışında tüm oyuncular potansiyel satılık listesinde.

Sport'ta yer alan habere göre Barcelona yönetimi; Marc Andre ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong ve Lionel Messi dışındaki tüm oyuncuları gözden çıkarmaya razı. Katalan devi kadroda bulunan diğer oyunculara gelebilecek tüm teklifleri değerlendirmeyi planlıyor.

iddia-messi-barcelona-dan-ayrilma-kararini-yonetime-bildirdi-769649-1.

Barcelona'da Neto, Umtiti, Junior, Rakitic, Rafinha, Vidal, Coutinho, Braitwaite ve Arthur tamamen gözden çıkarıldı. Juventus'a transfer olması beklenen Arthur dışındaki diğer oyuncularla da yolların ayrılması hedefleniyor.

Barcelona altyapısından yetişen ve uzun yıllardır kulübe katkı veren Sergio Busquets ile Pique de gözden çıkarıldı. İki oyuncuya teklif gelmesi durumunda yönetim değerlendirmeye alacak. Pique, Bayern maçının ardından verdiği demeçte köklü bir değişim gerektiğini ve gerekirse takımdan ayrılabileceğini söylemişti.

33 yaşına gelen Luis Suarez ve 31 yaşındaki Jordi Alba da takımdan ayrılabilir. Öte yandan beklentileri karşılayamayan Semedo, Griezmann ve Dembele'ye cazip teklif gelmesi halinde oyuncuların ayrılığına izin verilecek. 28 yaşındaki Sergi Roberto'yu da bu yaz göndermeyi planlayan Barça, altyapıdan Ansu Fati, Riqui Puig ve Ronald Araujo gibi isimleri kalıcı olarak A takıma çıkarmayı düşünüyor.

SETİEN İLE YOLLAR AYRILIYOR

iddia-messi-barcelona-dan-ayrilma-kararini-yonetime-bildirdi-769653-1.

Barcelona'da değişim kadro ile sınırlı kalmayacak. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, 7 ay önce göreve getirilen Quique Setien'in görevine resmen son verileceği konuşuluyor.

Setien'in ayrılığının ardından teknik direktörlük için en güçlü adayın Ronald Koeman olduğu belirtiliyor.

Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıran Koeman, Setien'den önce de Barcelona'dan teklif almış ancak milli takımdaki görevi nedeniyle reddetmişti.