Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ancak adaylıktan çekilmemişti. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, iki parti arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve İnce'nin bu akşam Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıklayabileceğini yazdı.

İddia: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Memleket Partisi Genel Başkanı ve bir önceki genel seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merak konusu. Dün partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayan İnce, görüşmeden sonra yapılan ortak basın toplantısında adaylıktan çekilmediğini açıklamıştı.

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, bugünkü yazısında iki parti arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve bu diyalogun İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesiyle sonuçlanabileceğni yazdı. Aktaş'a göre iki parti arasındaki müzakereler son dakikaya kadar sürecek. Anlaşmanın sağlanması, bakanlık sayasındaki pazarlığa bağlı.

BİR BAKANLIK VE ÜÇ MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİFİ

Aktaş'ın yazısına göre CHP, İnce’ye Millî Eğitim Bakanlığı ile CHP listelerinden üç milletvekilliği önerecek. Eğer İnce bu teklifi kabul ederse 'büyük ihtimalle' bu akşam CHP ile anlaştığını ve adaylıktan Kılıçdaroğlu lehine çekildiğini duyuracak.

Anlaşma olmama ihtimaline de değinen Aktaş, "Eğer Muharrem İnce, iki bakanlık alma ısrarından vazgeçmezse anlaşma sağlanamayabilir" diye yazdı.