HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını ‘dayatma’ olarak niteleyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu için “BBP’ye Genel Başkan olma amacı var" iddiasında bulundu.

İddia: Yavuz Ağıralioğlu'nun BBP’ye Genel Başkan olma amacı var
Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hakkında “Büyük Birlik Partisi’nde Genel Başkan olma amacı” olduğunu öne sürdü.

TV100’de yayımlanan 'Şimdi Konuşalım' programına konuk olan Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini ‘dayatma’ olarak niteleyen Yavuz Ağıralioğlu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılman, Ağıralioğlu'nun açıklamalarına ilişkin “Aslında sürpriz bir açıklama değil, beklenen bir açıklamaydı ‘Vakti gelince konuşacağım’ diyordu, vakti bugünmüş. Yaptığı şey kendi siyasi kariyeri açısından olumlu, güzel bir ayak izi bıraktı. Partisinin bulunduğu ittifaka çok ağır ithamlar var" dedi.

“Yavuz Ağıralioğlu’nun hitap ettiği ülkücü, milliyetçi bir kitle var” diyen Yılman, “Hitap ettiği kitleye ‘Ben buradayım merak etmeyin bu seçimden sonra bir şeyin başındayım’ diyor, Ağıralioğlu’nun çevresinden duyduğum, Büyük Birlik Partisi’ne Genel Başkan olma amacı var” iddiasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu.

Partisinden istifa edeceği iddiaları da gündeme gelen Ağıralioğlu, partisinin bir dayatma ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi, İYİ Parti'den kimse özür dilemedi. Kemal Bey'in adaylığının dayatılmasına itiraz ediyorum" demişti.