TSK destekli cihatçı grupların, dördüncü kez saldırdıkları Serakib’i, bu kez ele geçirdiği bildirildi. Kent, M4 ve M5 otoyollarının kesişiminde yer alması nedeniyle stratejik öneme sahip

İdlib’deki cihatçılar, kritik önemdeki Serakib’i yeniden işgal etti

İdlib’deki TSK destekli cihatçı grupların, M4 ve M5 otoyollarının kesişimindeki Serakib’i ele geçirdiği bildirildi. Serakib, 7 Şubat’ta Suriye Ordusu tarafından cihatçıların elinden geri alınmıştı.

Eski adı Özgür Suriye Ordusu olan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) adını alan cihatçı grubun TSK’nin desteğiyle İdlib’in Serakib kasabasını geri aldığı bildirildi. SMO Sözcüsü Naci Mustafa “Serakib Esad'ın çetelerinden tamamen kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

Cihatçıların daha önce 10 Şubat, 11 Şubat ve 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği saldırılar, Suriye ordusu tarafından püskürtülmüştü. İlçeye son saldırı ise 24 Şubat’ta başlatılmış, cihatçılar aynı gün Neyrab kasabasını ele geçirmişti.

İKİ GÖZLEM NOKTASI ELE GEÇİRİLEN BÖLGEDE

Twitter’daki @BNN_SYR kullanıcı adlı Suriyeli cihatçılara yakın hesabın paylaştığı görsellere göre TSK’nin iki gözlem noktası da cihatçıların ele geçirdiği bölge içinde kaldı.

idlib-deki-cihatcilar-kritik-onemdeki-serakib-i-yeniden-isgal-etti-693725-1.
Cihatçıların saldırısından önceki durum

idlib-deki-cihatcilar-kritik-onemdeki-serakib-i-yeniden-isgal-etti-693726-1.
Cihatçıların saldırısından sonraki durum

SURİYE ORDUSU OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR

İdlib'in güneyinde ise, M4 yolunun altında yer alan bölgede Rus savaş uçaklarının destek verdiği operasyonla Suriye ordusu 20'ye yakın köy ya da çiftlik benzeri yerleşimi ele geçirdi.

SERAKİB’İN ÖNEMİ

Suriye’nin dört büyük kenti olan Şam, Humus, Hama ve Halep'i birbirine bağlayan M5 ve Akdeniz kıyısındaki önemli liman kenti Lazkiye'ye giden M4 otoyolu Serakib üzerinde birbiriyle buluşuyor. Suriye hükümeti açısından otoyolların geri alınması ülkenin ekonomisini yeniden canlandırmak açısından büyük önem taşıyor.