Marmara'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bazı seferlerin iptal olduğunu duyurdu, Türk Hava Yolları'nın (THY) da lodos nedeniyle bugün yapacağı 72 sefer iptal edildi.

İDO, BUDO ve THY seferlerine lodos engeli

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri şöyle:

Marmara'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti. İDO'nun -arabalı vapur, hızlı feribot ve dış hat deniz otobüslerinde de iptaller var. Sirkeci- Harem arabalı vapur seferleri yapılamıyor.

İptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri ise şöyle:

08:30 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
08:35 Bostancı-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
09:45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
09:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
11:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
11:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
11:45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
15:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

BUDO'dan sefer iptalleri

Bursa Deniz Otobüsleri de (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ve 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferleri programdan kaldırıldı. BUDO'nun saat 08.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 08.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de olumsuz hava şartlarından dolayı yapılamadı.

THY'NİN 72 SEFERİ İPTAL

İstanbul'da etkili olan lodos hava trafiğinde de aksamalara neden oluyor. Türk Hava Yolları (THY) lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda yapacağı 72 seferini iptal etti.

Atatürk Havalimanı'na inen uçaklar lodos nedeniyle zor anlar yaşadı. Uçaklardan bazılarının iniş sırasında yalpaladığı görüldü.

THY'den yapılan açıklamada 21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos sebebi ile bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, "Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" denildi. (DHA)