İdris Ocak: Çaykur Genel Müdürü öyle bir söz kullanmadı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun 'kadın sporculara destek vermenin günah' olduğunu söylediği iddiasını ortaya atan İdris Ocak ilk sözlerinden çark ederek, yalan söylediğini, Müdür'ün böyle bir ifade kullanmadığını savundu.

İlk ortaya attığı iddiaların tersine Sütlüoğlu'nun böyle bir ifade kullanmadığını belirten Ocak, "Konuşmamızda 'Kadın spor takımlarına destek vermek günahtır' gibi bir söylem kesinlikle kullanmadı" diyerek özür diledi.

Yeşilçay Kadın Futbol Takımı Başkanı İdris Ocak, 7 ay önce Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nu ziyaret ettiğini belirterek, kendisinden maddi yardım talebinde bulunduğunu açıkladı.

İdris Ocak, "Görüşmede kadın futbol takımımız için yardım istedim. Genel Müdür Sütlüoğlu, 'Kurum benim değil, Türkiye'nin kurumu. Size yardım edebilir miyiz diye bir değerlendirelim' dedi. Konuşmamızda 'Kadın spor takımlarına destek vermek günahtır' gibi bir söylem kesinlikle kullanmadı. İşlerin bu noktaya kadar gelmesindeki bütün hata benimdir. Öyle bir şey söylememesine rağmen ben söylemiş gibi başkalarına aktardım. Bu nedenle sayın Genel Müdür'den, Rizespor camiasından, amatör spor kulüplerinden özür diliyorum" dedi.

SÜTLÜOĞLU YALANLAMIŞTI

Rize'de bir yerel televizyonda program yapan Aleaddin Onay, Yeşilçay Bayan Futbol Takımı Başkanı İdris Ocak'ın kendisine, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun "kadın spor takımlarına destek vermenin günah" olduğunu söylediği yönünde iddiada bulunmuştu. Sütlüoğlu, bu iddiayı yalanlamıştı.

ONAY: BAŞKAN GERİ ADIM ATTI, İSTİFA ETTİM

Kulubün 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaattin Onay, Kulüp Başkanı Ocak’ın önceki iddialarından vazgeçmesiyle ilgili Evrensel gazetesinin sousunu yanıtladı. Onay, şunları anlattı:

“Sayın başkanı açıklamaları sonrası telefonla aradım, kendisine ‘Neden geri adım attın?’ diye sordum. Başkan bana ‘Benim üzerimden ÇAYKUR’a ve Sütlüoğlu’ya saldırıyorlar. Ben bu durumdan rahatsız oldum o aradı, bu aradı' gibi sıradan gerekçeler gösterdi.

Anlaşılıyor ki başkan Ocak büyük bir baskı gördü ve geri adım attı. Bu durumda beni açıkça yalnız bıraktı. Bu kabul edilebilir bir durum değil, daha dün Sütlüoğlu’nun bizim açıklamamızı yalanlayan açıklama yapmasının ardından kameraların karşısında beraberce geçtik ve olayın ne olduğunu açık bir dille anlattık. Bugün ise başka bir dille kendisini yalanlıyor, takdir kamuoyunundur. Bu saatten sonra böyle bir başkanla benim çalışmam artık mümkün değildir. Hem kulübün 2. başkanlığı hem de kulüp üyeliğinden istifa ettim. Ayrıca pazartesi noter aracılığıyla da istifa dilekçemi göndereceğim."