Ankara’da yol kenarında katledilmiş şekilde bulunan 24 yaşındaki Tülay Güçevin davası görüldü. Sanığın çelişkili ifadeler verdiğini söyleyen aile, gerçeğin ortaya çıkmasını ve adaletin yerine gelmesini istiyor.

İfadeler çelişkili, adalet istiyoruz
Fotoğraf: Depo Photos

Sibel BAHÇETEPE

Doğum gününden iki hafta önce Ankara Polatlı’da katledilen 24 yaşındaki Tülay Güçevin davasında sanık Sefa Durukan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle geçen hafta hakim karşısına çıktı. Anne Kıymet Yıldırım, sanığın çelişkili ifadeler verdiğini belirterek "Gerçek ortaya çıksın, adalet yerini bulsun" dedi.

Ankara Polatlı’da 4 Aralık 2022’de yol kenarında öldürülmüş şekilde bulunan 2 çocuk annesi Tülay Güçevin’in vücudunda darp izlerine rastlanmış, olayın ardından gözaltına alınan iki kişiden otel işletmecisi 32 yaşındaki Sefa Durukan ise tutuklanmıştı. 

 Tülay Güçevin

ŞÜPHELERİMİZ ARTTI

Olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve Durukan hakkında iddianame hazırlandı. Mahkemece kabul edilen iddianamede ifadesine yer verilen Durukan, olay gecesi eğlendikten sonra araçla ilerlerken Güçevin'in aniden araçtan inmek istemesi nedeniyle onu yol kenarında araçtan indirdiğini, bir süre sonra aynı yere gittiğinde kendisini bulamadığını öne sürdü. İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporunda Güçevin'in el tırnaklarında Durukan'a ait DNA kalıntılarına rastlandığı, Güçevin’in başındaki kırık ve kanama nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. İddianamede ayrıca Durukan hakkında 'canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan ise 1 yıla kadar hapis istendi. Sanık Durukan geçen günlerde Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından BirGün’e konuşan anne Kıymet Yıldırım adaletin yerine gelmesi gerektiğini belirterek “Katillerin bulunmasını, adaletin sağlanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. Davanın ardından şüphelerin arttığını anlatan anne Yıldırım “İfadeleri çok çelişkili. Bir kişi daha var o sanıktan da şüpheleniyorum. Umarım adalet yerine gelir. Bir anne olarak diyorum ki kim yaptıysa aynısını yaşasın. Ben sadece adalet istiyorum" diye gözyaşı döktü.

EN AĞIR CEZAYI ALMALI

Tülay'ın kız kardeşi Özge Toksoy ise sanığın suçlamaları kabul etmediğini anımsatarak, çelişkili ifadeler verdiğini söyledi. Toksoy “İki kişi vardı ama Sefa’nın arkadaşı olan şahıs gece 24.00 gibi evine bırakılıyor ve bu kamera kayıtlarında da var. Sonra Tülay, Safa'yla birlikte yola devam ediyor. Kızkardeşim vefat ettikten sonra altı dakikalık bir görüşme kaydı var. Büyük ihtimalle kardeşimin telefonunu alıp altı dakika boyunca açık bırakmış. Tülay'ın en son konuştuğu şahıslardan birinin şüpheli olduğunu söylediler. Bir sonraki duruşmaya zorla getirilecek" diye konuştu. Davanın ikinci duruşmasının 13 Temmuz’a ertelendiğini kaydeden Toksay “Sürekli keşif inceleme istiyorlar. Çelişkili konuşuyor" diye konuştu.

***

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden ailenin avukatı Hediye Gökçe Baykal ise kadın cinayetlerinin giderek artığını belirterek, özetle şu değerlendirmeleri yaptı: "İlk celse görüldü. Sanık, müştekiler olarak anne ve baba ile tanıklar dinlendi. Katilin en ağır cezayı almasını bekliyoruz. Çünkü işlediği suç ortada. İfadelerinde çok çelişkiler var. Kadın cinayetleri de ülkemizde günden güne artıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla birlikte failler cesaretlendi. Her gün yeni bir vaka ile karşı karşıya kalıyoruz maalesef. Siyasi süreçte de 6284 sayılı kanunu kaldırma amacı olan, parti programlarına bunu alan milletvekillerinin de meclise girmesiyle endişelerimiz daha da artmış durumda. Kadının korunmasına ilişkin 6284 sayılı kanunun kaldırılması ya da içinin boşaltılması bir takım sebeplerle endişelerimizi artırıyor. Biz kadın hakları savunucuları olarak kadına karşı şiddet olaylarıyla mücadeleye devam edeceğiz. Siyasi baskıya veya herhangi bir düzenlemeye boyun eğmeyeceğiz.”