Iğdır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Yaşar Akkuş’un kazandığı seçimlere yapılan itiraz sonucu oylar yeniden sayıldı. Iğdır Adliyesi’nde yapılan yeniden sayımın ardından HDP’li Akkuş seçimi tekrar kazarıken, Valilik, ‘provokatif eylemlerin engellenmesi amacıyla’ kentte 15 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasakladığını duyurdu. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Alınan istihbarı bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda; yaşanması muhtemel […]

Iğdır’da HDP kazandı 15 günlük yasak geldi

Iğdır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Yaşar Akkuş’un kazandığı seçimlere yapılan itiraz sonucu oylar yeniden sayıldı.

Iğdır Adliyesi’nde yapılan yeniden sayımın ardından HDP’li Akkuş seçimi tekrar kazarıken, Valilik, ‘provokatif eylemlerin engellenmesi amacıyla’ kentte 15 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasakladığını duyurdu.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Alınan istihbarı bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda; yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi, provokatif eylemlerin engellenmesi amacıyla 04.04.2019 tarihinden İtibaren 15 gün süreyle meydan, cadde, sokak, yol ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklanmıştır.”

Karara tepki gösteren Akkuş, “Seçime ilişkin 5 itiraz dilekçesi verdiler, hepsini çürüttük, Valilik yasağına anlam veremedik” dedi. Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkesi kucaklayacağız

“Böyle bir yasağın neden yapıldığını biz de anlamış değiliz. Iğdır’da her şey normal şartlarda devam ediyorken, seçim akşamı bazı yandaş kanalların manipülasyonu sonucu MHP’nin seçimlerde önde olduğu belirtildi. Bunun üzerine MHP Belediye Başkan Adayları balkon konuşması yaptılar.

Yaşar Akkuş

Biz de elimizdeki ıslak imzalı tutanaklarla seçim sonuna kadar bekledik ve kazandığımızı gördük. Sonrasında kendi kitlelerine yaptıklarını temizlemek adına itirazda bulundular. Yeniden sayıldı. Seçime ilişkin 5 itiraz dilekçeleri vardı hepsi çürütülmüş oldu. Sonrasında 15 günlük yasaklamalar getirdiler. Nedenini anlamış değiliz, şimdiye kadar herhangi bir taşkınlık da olmadı. Biz burada demokrasi ve hukuk çerçevesinde talep ve itirazlarımızı yaptık. Hiçbir talebimize olumlu yaklaşılmadı.

Bunlar bilinçli yapılan şeyler, Iğdır normal durumda olmasına rağmen anlamak zor. Biz barış ve kardeşlik tutumuzu sonuna kadar koruyacağız. Ben Iğdır’ın belediye başkanı olarak burada yaşayan tüm halklara eşit şekilde yaklaşacağım.”