İhale toplantıları yandaşlara açık

Haber Merkezi

Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube ve Eğitim İş 5 No’lu Şube, İstanbul Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı’nda ortak eylem düzenledi. İlçede yapılan ihale toplantısında komisyon listesinde yer almalarına rağmen iki sendikanın toplantıya alınmadığını aktaran Eğitim Sen’liler ve Eğitim-İş’liler yandaş Eğitim Bir-Sen’in de buna ortak olduğunun altını çizdi.

Eğitim Sen ve Eğitim İş tarafından yapılan ortak açıklamada “Belli aralıklarla ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılan, müdürlüğe bağlı eğitim emekçilerinin maaşını alacağı bankanın ve bu bankanın vereceği promosyon miktarının belirlendiği ihale Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti. Geçmişte yapılan ihalelerin aksine bu yıl Gaziosmanpaşa’da yetkili sendika dışında hiçbir sendika temsilcisi ihale toplantısına çağrılmadı” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: “Eğitim Sen 4’Nolu Şube Başkanı Yurttaş Yıldırım, toplantıya katılmak üzere geldiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki toplantı salonunda komisyon üyeleri arasında ismi bulunmasına rağmen, Komisyon Başkanı Şube Müdürü Yücel Sarıoğlu tarafından toplantının katılımcısı olmadığı gerekçesiyle kaba bir tavırla dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Bugüne kadar yapılagelen uygulama ve usulün kendisine açıklanmasına bile izin vermeyen Yücel Sarıoğlu aynı çirkin üslubunu dışarda da sürdürdü. Şube Müdürü, Yıldırım’ın adını gördükten sonra bir kez daha dışarı gelip, ‘Bunların ismini listeye kim yazdı’ diyerek aynı saldırgan tutumu devam ettirdi. Bu da gösteriyor ki birlikte masada oturduğu Eğitim Bir Sen dışındaki sendikalara tahammülü yok.”

CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ

Eğitim Sen ve Eğitim İş tarafından yapılan ortak açıklama şu sözlerle sona erdi: “Açık ihale usulüyle yapılan bir toplantıyı bu tür davranışlarıyla kapalı bir oturum haline getirmiş, tarafımızdan kapalı kapılar ardında iş yapıyor izlenimi yaratmıştır. Bir yöneticiye yakışmayacak davranışlarda bulunmasından ötürü derhal idari işlem başlatılmalıdır. Aksi takdirde tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü zan altında kalacak. Hukuksuz uygulamaların son bulmasını, idarenin tüm çalışanlara eşit mesafede olmasını ve yaşanan bu densizliğin sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını talep ediyoruz.”
Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde önceki gün yapılan ihale toplantısına komisyon listesinde ismi olan Eğitim Sen Şube Başkanı Yurttaş Yıldırım katılmak istemiş ancak engellenmişti. Şube Müdürü ile Eğitim Sen’li Yıldırım arasında tartışma yaşanmıştı.