Dersim'de Peri Suyu üzerinde yapılmak istenen baraja karşı çıkan köylülere yönelik saldırıyı kınayan İHD, "Peri Suyu direnişçileri ve geleceğine...

Dersim'de Peri Suyu üzerinde yapılmak istenen baraja karşı çıkan köylülere yönelik saldırıyı kınayan İHD, "Peri Suyu direnişçileri ve geleceğine sahip çıkan hiçbir çevreci yalnız değildir" dedi. Peri Suyu üzerinde Limak tarafından yapılmak istenen Pembelik Barajı inşaatına direnen köylülere önceki gün şirketin paramiliter güçleri saldırmış ve birçok kişiyi yaralamıştı. Pembelik Barajı inşaatının, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ettiğine dikkat çeken İHD, baraj tamamlandığında Alevilerin kutsal mekanlarıyla birlikte çevredeki köylerin suya gömüleceğini belirterek., 12 köyün halkının baraja karşı 24 saat nöbette olduklarını anımsattı.

GELECEKLERİ İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR
İHD, "Yaşam alanları için, suları, ağaçları, hayvanları, tarihleri, kültürleri ve kuşaklar boyu yaşadıkları köyleri için mücadele eden, Peri Suyu'nu vermemek için direnen köylüler kendileri için değil, geleceğimiz için mücadele veriyorlar. Onlara yapılan saldırı yarınlarımıza yapılan saldırıdır. Tarihi soykırımlar, sürgünler, büyük acılarla dolu Dersim bu kez de barajlarla insansızlaştırılmaya, tarihsizleştirilmeye, çoraklaştırılmaya çalışılıyor" dedi.

GÖÇ DIŞINDA SEÇENEK BIRAKILMIYOR
Solaklı halkının da HES'e karşı çıktığı için saldırıya maruz kaldığını hatırlatan İHD, şöyle devam etti: "Saldırgan enerji ve inşaat şirketlerine, onlara hizmet veren özel güvenlik şirketlerine, Peri Suyu direnişçilerine savaş açan Limak Şirketi'nin bağlı olduğu Ticaret Odası yönetimine, Çevre Bakanına ve ilgili tüm yetkililere sesleniyoruz. Kime emredecekseniz emredin, ne yapacaksanız yapın, derhal direnişçiler üzerindeki baskıya son verilmesini sağlayın! Elinizi insanların doğasından, suyundan, yeşilinden, göğünden, toprağından çekin! Peri Suyu direnişçileri ve geleceğine sahip çıkan hiçbir çevreci yalnız değildir."