Hande Alın’ın ölümüne sebep olan Özyılmaz’a mahkeme tarafından dört yıl hapis cezası verildi. Hapis cezası para cezasına dönüştürüldü

İhmalin bedeli 24 taksit

RABİA YILMAZ  rabiaylmz@gmail.com

Arhavi-Hopa karayolu üzerindeki eski Arhavi Tüneli girişinde 5 Şubat tarihinde 51 yaşındaki Pasaport Şube’de görevli polis Servet Özyılmaz’ın bahçesinde kestiği ağaç Arhavi yönüne giden Bayram Ali Parlak yönetimindeki minibüsün üzerine düştü. Araçtaki yolculardan lise 2’nci sınıf öğrencisi Hande Alın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, ablası Gamze Alın da yaklaşık iki ay süren tedavinin ardından vücudunda yüzde 13 kalıcı hasar ile taburcu oldu.
‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan yargılanan polis Servet Özyılmaz, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı önce 2 yıla indiren mahkeme, ardından da 24 bin lira para cezasına çevirdi ve 24 eşit taksitle ödenmesini kararlaştırdı. Karara büyük tepki gösteren Alın ailesi davayı Yargıtay’a taşıdı.


Baba Alın tepkili
“Kızımın hayatının bedeli sadece 24 bin lira” sözleriyle bu duruma tepki gösteren baba Muammer Alın, ‘’Bu işin sorumlularına da bir gün hukuk lazım olacak’’ diye konuştu.

Sonuna kadar
Davanın avukatı Bedrettin Kalın, kararı temyiz ettiklerini belirterek, Özyılmaz’ın raporlar çerçevesinde ‘bilinçli taksir’ ile yargılanması için hiçbir engelin olmadığını belirtti. Avukat Kalın, Özyılmaz’ın ‘bilinçli taksir’ suçlaması ile yargılanması sonucunda hapis cezasının para cezasına çevrilemeyeceğini ve verilen hapis cezasının yükseleceğini ifade etti. Kalın, adaletin yerini bulması için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

1 hafta sonra öğrendim
Kazada yaralanan Gamze Alın, “Bulunduğumuz minibüsü durdurmak isteyen 3 çocuk gördük. Şoför de yolcu sandığı için yanlarına yanaşarak otomatik kapı düğmesine bastı. Zaten kapı yaklaşık 10 cm açılmıştı ki, bir gürültü koptu. Ben savruldum. Hemen kız kardeşime dönüp baktım arabanın üst kısmı çökmüş, arada yatıyordu. Kardeşimi kaybettiğimi 1 hafta sonra öğrendim’’ dedi.