7 Şubat’taki KHK ile ihraç edilen Beden Eğitim Öğretmeni Düzgün’e 29 Aralık 2015’te katıldığı grev nedeniyle para cezası verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tebliğ yazısında, “Bundan böyle bu tür davranışlar içerisinde bulunmamanızı rica ederim” ifadeleri dikkat çekti

İhraç edilen öğretmene 29 Aralık grevinden para cezası

Rabia Yılmaz
rabiayilmaz@birgun.net


İstanbul Alibeyköy Ortaokulu'nda Beden Eğitim Öğretmenliği yapan ve 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen Yalçın Düzgün’e 29 Aralık grevine katıldığı gerekçesiyle maaş kesme cezası verildi.


Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 27.03.2017 tarihinde tebliğ edilen yazıda, öğretmen Düzgün’ün 29 Aralık 2015’te üyesi olduğu Eğitim Sen tarafından düzenlenen bir günlük iş bırakma eylemine katıldığı ve bu nedenle maaşında 1/30 oranında kesinti yapılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü: Bir daha yapmayın

İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Öğütcü imzasıyla Öğretmen Yalçın Düzgün’e tebliğ edilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

“29/12/2015 tarihinde, Kamu Emekçileri Konfederasyonunun 22.12.2015 tarih ve 92 sayılı kararına bağlı olarak sendika tarafından gerçekleştirilen söz konusu işi bırakma eylemine katıldığını’ iddiları sübuta erdiğinden; Süresi içinde savunma vermediniz anlaşılmış olup; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/C-b maddesi uyarınca aylıktan kesme (brüt aylığında 1/30 oranında kesinti yapılması) ile tecziye edildiniz. Bilgilerinizi ve bundan böyle bu tür davranışlar içerisinde bulunmamanızı önemle rica ederim.”

Olmayan maaşımdan kesinti yapıyorlar

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararının 2 gün önce kendisine tebliğ edildiğini aktaran Yalçın Düzgün, “29 Aralık grevine hepimiz barış talebiyle katıldık. Eğitim Sen'li birçok arkadaşıma da sadece greve katıldıkları gerekçesiyle cezalar verildi. Bana da maaş kesme cezası verdiler. Başta İlçe Milli Eğitim olmak üzere Milli Eğitim, ihraç ettiği öğretmenin olmayan maaşından bir de kesinti yoluna gitmiş durumda. Bununla ilgili sendikamız hukuki bir süreç başlatacak, ancak bu durum hukuksuzluğun geldiği boyutu görmemiz açısında çok önemli. İhraç üzerine maaş kesim cezası. Bunun üzerine artık ne verirler; bilemiyoruz” diye konuştu.

ihrac-edilen-ogretmene-29-aralik-tan-para-cezasi-278139-1.