İki 'çocuk' daha tutuklandı: Pankart ve slogan delil sayıldı

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, 31 Mart'ta Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C örgütü tarafından rehin alınması ve sonrasında çıkan çatışmada öldürülmesinin ardından Okmeydanı'nda yapılan şafak operasyonlarında gözaltına alınan gençlere 'yasadışı örgüt üyeliği ve propagandası' suçlarından dava açıldı. Baskın sırasında binada uyumakta olan Gençlik Federasyonu üyesi çocukların pankart açıp slogan atmaları delil sayıldı.

Savcı Kiraz'ın ölümünün ardından polis, DHKP-C ile ilişkili olduğu iddiasıyla Okmeydanı’ndaki Gençlik Federasyonu Derneği binasını basmıştı. O esnada binada uyumakta olan 16 yaşındaki S.A. ve 17 yaşındaki H.S. gözaltına alınmıştı. Bu iki çocuğun yanı sıra 17 yaşındaki D.P. de evi basılarak, Emniyet’e götürülmüştü.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberinbe göre, D.P., ifadesinde, Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm protestosuna, Gezi direnişine ve Berkin Elvan anmasına katıldığını belirtti. D.P. bu eylemlere 'tamamen bireysel olarak gittiğini ve demokratik haklarını kullandığını' söyledi.

'POLİS KAPIYI KIRIP GİRİNCE SLOGAN ATTIM'
S.A. ise Gençlik Federasyonu’na kültürel faaliyetler nedeniyle devam ettiğini ve kitap okuduğunu belirterek, “Polislerin sabaha karşı kapıları ve tavanları kırarak içeriye girmesi nedeniyle slogan attım” dedi.

H.S. de bir arkadaşını ziyaret için geldiği Okmeydanı’nda S.A. ile karşılaştığını, birlikte derneğe gittiklerini, vakit geç olduğu için gece burada kaldıklarını anlattı. H.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, D.P. ve S.A. ise cezaevine gönderildi. Üç çocuk hakkında ‘terör örgütü üyeliği ve örgüt propagandası’ suçlarından İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, S.A.’nın beş, D.P.’nin ise dört ayrı eylemde slogan attıkları ve pankartları tuttukları belirtildi. İlk duruşma 22 Mayıs’ta görülecek.