Yarın ezeli rekabette ve Türkiye'nin en büyük derbisinde Fener

Yarın ezeli rekabette ve Türkiye'nin en büyük derbisinde Fenerbahçe ve Galatasaray önce basketbolda sonra da futbolda karşı karşıya gelecekler. Gerçekten iki derbinin aynı güne rastlaması çok büyük bir tesadüf ve öğleden sonra dan itibaren iki takımın taraftarlarının içini büyük bir heyecan saracak ve sporseverler için tam bir şölen olacak. İki takımın tarafları da önce basketbol da sonra futbolda başlayacak mücadele de mutlu sona ulaşmayı bekleyecekler.

Çünkü her ikisi içinde birbirini yenmek adeta bir şampiyonluk kadar önemli.

Bizim konumuz basketbol olduğu için doğal olarak bu maçın teknik analizini yapmaya çalışacağız. Her şeyden önce maç Fenerbahçe Ülker'in sahasında oynanacak ve sahaya yapılan anlaşma gereği sarı kırmızılı taraftarlar alınmayacak. Yani Abdi İpekçi'yi Fenerbahçe Ülker seyircisi tıklım tıklım dolduracak ve seyirci avantajını sonuna kadar kullanacak. Rakip ve hakemler üzerinde büyük bir baskı yaratacaklar. Fenerbahçe Ülker kadro derinliği olarak rakibinden oldukça üstün gözüküyor. En büyük sorunları sakatlığı süren takımın en önemli oyuncusu Solomon'un oynamama ihtimali olması oynasa bile istenilen verimi veremeyecektir. Ancak onun yerine oynayan Damir Mrsiç ilerlemiş yaşına rağmen çok başarılı oyun ortaya koymaktadır. En son kazandıkları Casa Ted Kolej maçındaki performansı görülmeye değerdi.Fener-bahçe'de önemli diğer eksik ise cezalı Mirsad Türkcan'ın forma giyemeyecek olması. Bana göre Fenerbahçenin en büyük dezavantajı Euro lig maçı sebebi ile İtalya deplasmanından yorgun olarak dönecek olmasıdır. Uzun zamandır yorucu bir maraton yaşayan oyuncular antreman yapmaya bile zaman bulamamaktadırlar. Böylesine önemli bir derbiye yeteri kadar hazırlanamadan çıkmak önemli bir dezavantajdır.

Galatasaray Cafe Crown ise özellikle son haftalarda başarılı bir performans ortaya koyuyor. Be-ko basketbol liginde 2 yenilgi ile 4.sırada yer alı-yorlar.Bu maçta bana göre en önemli görev içeride oynayan Fatih Solak'a düşmektedir. Bu oyuncu Fenerbahçeli uzunlar karşısında üstünlük sağlar ve diğer maçlarda olduğu gibi erkenden faul problemine girmesse takımının işini çok kolaylaştırır. Dış oyuncuların daha iyi oynamaları için imkan sağlamış olur. Tabii bu maçta Galatasaray'ın diğer büyük silahı ligimizin sayı kralı Gerald Fitch olacaktır. Bu oyuncu gününde olur ve Fenerbahçe bu oyuncuyu durdurmayı başaramazsa Aydın Örs maçı kazanmakta çok zorlanabilir. Bu oyuncu müthiş 3 sayı yüzdesi ile atmaya başladı mı durdurması gerçekten imkânsız bir oyuncu. Önemli olan bu oyuncuya top aldırmamak ve maçın başından itibaren çok sıkı savunmak. Aydın hoca bunu büyük bir ihtimalle Ömer Onan'la yapacaktır. Galatasaray'da dikkat edilecek diğer oyuncular ise genç Murat Kaya ve Mitchell olacaktır.Murat son haftalarda artan formu ile takımını sırtlayan oyuncularını arasında yer alıyor ve kolejdeki sko-rer kimliğine yavaş yavaş§ kavuşmaya başlıyor. Mitchell ise rakip Fitch ile uğraşırken takımı çok iyi yönettiği gibi takımın hücum gücüne de büyük katkıda bulunuyor.

Görüldüğü gibi bu önemli derbiye Fenerbahçe derin kadrosuna rağmen yorgun ve iki önemli eksikle çıkacak. Formda bir Galatasaray rakibinin bu eksiklerini değerlendirip maçı kazanarak Abdi İpekçi'den ayrılabilir. Yarın çok güzel ve çekişmeli bir derbi bizleri bekliyor.