Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça’da yaşayan ancak ikametgahı Datça dışında olan kişilerin ikametgahlarını Datça’ya almaları için çağrıda bulundu.

İki kişiden birisinin ikametgahı Datça'da değil

Mehmet ERDAL

Datça’nın nüfusu geçen ocak ayı itibariyle 24 bin 519 kişi olarak açıklandı. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise Datça’da sürekli yaşayan her iki kişiden birisinin ikametgahının Datça dışında olduğunu belirterek, ikametgahlarını Datça’ya almaları için çağrıda bulundu.

Uçar, Datça'da şu an yaz sezonu itibariyle 90 bin kişinin yaşadığını düşündüğünü belirterek, “2020 yılı Mart ayı öncesi dönemde de, bir sahil kenti olması nedeniyle, Datça'nın resmi nüfusu ile fiili nüfusu arasında dengesizlik vardı. Pandeminin başlamasıyla beraber gündeme gelen göçün sonucu, resmi nüfus ile fiili nüfus arasındaki fark iki katına çıktı” dedi.

Resmi nüfusla fiili nüfus arasındaki farktan dolayı, Datça Belediyesi’nin İller Bankası’ndan hak edilen payın ancak yarısını alabildiğini vurgulayan Uçar, “24 bin kişinin çöpünü toplamak ayrı, 50 bin kişinin çöpünü toplamak ayrı. Örneğin eskiden Özbel Tarafında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri haftada 3 kez çöpleri topluyorduk; çünkü, çöp konteynırlarımız yeterli geliyordu. Şimdilerde ise haftanın her günü hem sabah hem de akşamları gidilse olacak, o kadar çok dolup taşıyor. Bu 50.000 nüfusun bir kısmı iş de yapıyor; inşaatçılık gibi... Ama nüfusu buraya almamışlar. Belediyemizde 3 mimar arkadaşımız var, yetemiyorlar. Kaçak yapı için yetemiyorlar. Vatandaş nüfusu buraya almamış ama burada yaşıyor, kaçak yapı yapıyor. Yetişemiyoruz” diye konuştu.