Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde değişiklik yapılması hakkında iki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 29 ve 30 numaralı Kararnamelere göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden Helal Akreditasyon Kurumu’na, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nden Spor Toto’ya kadar birçok alanda çok sayıda düzenleme yapıldı. YURTDIŞINDA TEMSİLCİLİKLER Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmazların […]

İki kritik kararname yayımlandı: ‘Helal’inden  huzur hakkı!

Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde değişiklik yapılması hakkında iki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 29 ve 30 numaralı Kararnamelere göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden Helal Akreditasyon Kurumu’na, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nden Spor Toto’ya kadar birçok alanda çok sayıda düzenleme yapıldı.

YURTDIŞINDA TEMSİLCİLİKLER

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmazların toplu değerleme yöntemleriyle değerini belirleyerek değer bilgi merkezini kuracak ve değer haritaları üretecek. Bazı ülkelerde açılacak tapu ve kadastro temsilcilikleriyle yurtdışındaki Türk vatandaşları ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye’de bulunan taşınmazlara ilişkin tapu ve kadastro işlemlerini bulundukları ülkelerden yapabilmeleri sağlanacak.

SÖZLEŞMELİ YABANCI PERSONEL

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde özel bilgi ve uzmanlık gerektiren geçici mahiyetteki işlerde, yerli veya yabancı personel tam zamanlı, kısmi zamanlı veya projelerle sınırlı olarak sözleşmeyle istihdam edilebilecek.
Ticaret Bakanlığı ile ilgili kısa adı “HAK” olan Helal Akreditasyon Kurumu’nun görev ve yetkilerine ilişkin maddeye eklenen fırka ile Türk Akreditasyon Kurumu’na verilen görev ve yetkiler saklı kalacak. Ayrıca Helal Akreditasyon Kurumu’nun Yönetim Kurulu başkan ve üyelerine ayda üçten fazla olmamak üzere her bir toplantı için (9000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesinde Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı kurulması kararlaştırılırken, Personel Dairesi Başkanlığı’nın “Genel Müdürlüğün faaliyet alanları ile ilgili uluslararası eğitim planları hazırlama ve uygulanmasını sağlama” görevi yürürlükten kaldırıldı.

SPOR TOTO’DA DÜZENLEME

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na ait düzenlemede ise kurumun merkez teşkilatındaki başkan yardımcısı sayısı ikiye çıkarıldı.

Spor Toto Hukuk Müşavirliği’nce takip edilerek sonuçlandırılan dava ve icra işleri sonucunda mahkemeler ve icra müdürlüklerince Teşkilat Başkanlığı lehine hükmolunup tahsil edilen vekalet ücretinin, Hukuk Müşavirliği’nde görev yapan avukatlar, hukuk müşavirleri ve Hukuk Birimi Amiri arasında eşit olarak dağıtılmasına yönelik düzenleme yapıldı.

TÜBİTAK’A DA HUZUR HAKKI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu üyelerine de ayda ikiden fazla olmamak üzere her bir toplantı için (9000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödemesi yapılacak.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) kuruluşuna ilişkin kararda yer alan “ve bu bölümde hüküm bulunmayan hallerde özel hukuk hükümlerine tabi” ibaresi yürürlükten kaldırılırken, görev alanı ilgili insan kaynağı oluşturmak amacıyla ödül ve burs verebilecek. Bu amaçla verilecek ödül veya bursun miktarına dair usul ve esaslar TAEK tarafından belirlenecek.