Rize İkizdere’de taşocağına karşı köylülerin devam eden direnişine İstanbul’dan destek geldi. İstanbul Rize Masası tarafından Kadıköy’de gerçekleştirilen basın açıklamasıyla, “Yaşamı savunacağız” denildi.

İkizdere’deki direnişe İstanbul’dan destek: Cengiz'in yoluna taş koyuyoruz

UTKU ÖZAY

İstanbul Rize Masası, dün Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla bölgede direnen köylülere yanınızdayız çağrısı yaptı. Cengiz İnşaat tarafından İkizdere’de açılmak istenen taşocağına karşı köylülerin mücadelesi sürüyor. Bölgedeki doğa katliamına karşı direnen köylüler her gün alanda nöbet tutmaya devam ediyor. İstanbul Rize Masası da dün Kadıköy’de gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, "Yaşamı savunacağız" vurgusu yaptı.

Bölgedeki katliama dikkat çekilen açıklamada, “Taşocağı yol çalışması kapsamında bölgede sayısız ağaç köklenmiş, hafriyatla birlikte dereye atılarak daha şimdiden çevresel zararlar verilmiş, köyün içme suyu, toprağı deresi geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde zarar görmüştür” ifadeleri kullanıldı.

İŞ MAKİNELERİNE KOLLUK KUVVETLERİ DESTEĞİ

Köylülerin haksız hukuksuz muamelelere maruz kaldığı vurgulanan açıklamada, “Köylüler, öncelikle kadınlar ormanını korumak, ballarına, çaylarına zarar gelmesini önlemek, hayatta kalabilmek için, en doğal ve Anayasal haklarını kullanarak iş makinalarının çalışmasını önlemek üzere gece gündüz büyük bir özveriyle çabalamıştır. Ancak iş makineleri pandemi yasakları ve kolluk kuvvetlerinin desteği ile yol çalışmasına devam etmektedir” denilerek tepki gösterildi.

BİN 713 İMZA TOPLANDI

Son olarak Rize Masası olarak direnişin sonuna kadar yanında oldukları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rize Masası olarak iş makineleri bölgeden gidene kadar İkizderelilerin yanında olacağız, yaşamı savunacağız. Başlattığımız kampanyada bin 713 Karadenizli “İkizdere'de Taşocağı İstemiyoruz” başlıklı bir metne imza atarak doğa talanına ‘dur’ dedik. Demeye de devam edeceğiz.”