İkizdere’deki direnişe SOL Parti destek ziyaretinde bulundu. SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve Rize İl Başkanı Ahmet Haşim, alana giderek köylülerle birlikte nöbet tuttu. İkizderelilere Haçapit’teki talanı örnek gösteren Taş, mücadelenin önemini vurguladı.

İkizdere’nin kaderi Haçapit olmasın

HABER MERKEZİ

Rize İkizdere’de AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın talanına karşı köylülerin direnişini sürüyor. Bölgede taşocağına geçit vermeyen köylülerin nöbetine sık sık destek veren SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve Rize İl Başkanı Ahmet Haşim bugün de alana gitti. Bölgede köylülerle beraber nöbet tutan SOL Partililer, mücadelenin önemine dikkat çekti.

Bölgedeki köylülerle konuşan Taş, Rize'nin Pazar ilçesindeki Haçapit’te yapılan talanın İkizderelilere örnek olması gerektiğini vurguladı. İkizdere’nin kaderinin Haçapit’e benzememesi için direnişin önemine dikkat çeken Taş, “Haçapit’te alacaklarını aldılar. Sadece köy değil, bütün bitki örtüsü toz altında kaldı. Burada da aynı sonucun olmaması için sizin direnişiniz çok önemli. Bakın, biz mücadele etmezsek İkizdere de Haçapit gibi olacak” dedi.

REHABİLİTASYONA ZORLAMALIYIZ

“Haçapit’in hali içler acısı” diyen Taş, “Şirket taşı aldıktan sonra meydana getirdikleri tahribatı bırakıp gitti. Şimdi şunun mücadelesini vermek zorundayız, burayı mahvettiniz, en azından rehabilite edin, dememiz gerekiyor. Buna zorlamalıyız” diye konuştu.