birgün

14° AÇIK

İkizdereli kadınlardan Cengiz İnşaat'a türkülü tepki: "Kazandığınız paralar zehir olsunlar sana"

Rize İskencedere’de, Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağına karşı iki yıldır mücadele eden İkizdereli kadınlar, tepkilerini türkü ile dile getirdi. Türküde, "Katliam yeri midir, İkizdere dağları; Cengiz İnşaat için aldınız ormanları. Ha buradan yukarı dağa gidelim dağa; kazandığın paralar zehir olsunlar sana” sözleri yer aldı.

GÜNCEL 27.01.2023 20:10
İkizdereli kadınlardan Cengiz İnşaat'a türkülü tepki: "Kazandığınız paralar zehir olsunlar sana"
Abone Ol google-news

Rize İkizdere’de, Cengiz İnşaat tarafından yürütülen lojistik liman inşaatına taş sağlamak için İskencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı, vatandaşların itirazı ve tepkisi sürüyor.

Yaklaşık iki yıldır mücadele eden vatandaşlar tepkilerini bu kez türkü ile dile getirdi. İkizdereli kadınların söyledikleri türküde şu sözler yer aldı:

"Katliam yeri midir, İkizdere dağları; Cengiz İnşaat için aldınız ormanları. Dere akıyor dere, yaşıma bak yaşıma; başımıza gelenler gelsin senin başına. Ha buradan yukarı dağa gidelim dağa; kazandığın paralar zehir olsunlar sana.”

(ANKA)

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Birgün'e Abone ol