Yargıtay binasının açılışının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu kez de New York'taki Türkevi'nin açılışında dua okudu.

İktidar, Diyanet kozunu oynamayı sürdürüyor: New York'taki Türkevi'nin açılışı da Ali Erbaş'ın duasıyla yapıldı!

Son günlerin en tartışmalı kurumu Diyanet, bu kez de New York'taki açılışta yer aldı. Laiklik tartışmaları sürerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yargıtay'ın yeni binasının açılışında dua okumasının ardından bugün de New York'taki Türkevi'nin açılışında dua okudu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün New York'ta Birleşmiş Milletler binasının karşısında bulunan Türkevi açıldı. Açılışta son günlerde sık sık gündemde yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da vardı. Erbaş, konuşmaların ardından törende yaptığı dua dikkatlerden kaçmadı.

Protokol sırasının yükseltilmesinden Yargıtay’ın binasının Diyanet Başkanı Ali Erbaş’ın okuduğu dualarla açılmasına, Erbaş’ın laikliği doğrudan hedef alan çıkışı tartışmalara neden olmuştu. Öte yandan İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği Amerika Metropoliti Elpidophoros da törene katılan isimler arasındaydı.