İktidar eleştirilerden rahatsız!

Kurumların salgına karşı yeterli tedbirleri almadığı ve salgının halktan saklandığı iddialarıyla sosyal medyadan eleştiri yapan yüzlerce yurttaş İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın emriyle mart ayının başından bu yana binlerce yurttaşın sosyal medya hesabını incelendi. 6 Nisan itibariyle 229 kişi gözaltına alındı.

İncelemelere göre paylaşımların, ‘FETÖ/PDY, PKK/KCK ve marjinal gruplar’ tarafından yapıldığı öne sürüldü. Ayrıca yurttaşların eleştirileri şu iddialarla suçlandı; ‘ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları da kullanılarak sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme.’

ÇAYKUR İSTEDİ POLİS ALDI

ÇAYKUR, yerel internet haber sitesinde yer alan “ÇAYKUR’dan Virüs Alarmı!” ve “Virüs İşçilere Bulaştı!” başlıklı haberlerle ilgili, haber sitesinin sahibi gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında suç duyurusunda bulundu. ÇAYKUR’ dan yapılan yazılı açıklamada, “Yerel bir internet sitesinde, koronavirüs haberiyle ÇAYKUR’a karşı algı oluşturulmaya çalışıldığı” iddia edildi.

STAJYER AVUKATA GÖZALTI

“Kapitalizm koronadan daha tehlikeli! #ÖdemeYapmıyoruz” diyen stajyer avukat Yağız Timoçin, “Kanunlara uymamaya tahrikten”, evine giden 3 polis aracı ve bir “akrep” eşliğinde gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mart 2020 tarihinde “Coronavirüs Tedbirleri” konulu Genelgesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının (dernek, vakıf) genel kurulları ve insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin yasaklanmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy imzasıyla yayımlanan yazıyla, vakıf ve derneklerin yapacağı online (çevrimiçi) toplantılar da yasaklandı.