Seküler yaşama savaş açan iktidar, her geçen gün yeni skandallara imza atıyor. RTÜK, Fikri Sağlar’ın başörtülü hakimlere ilişkin sözleri nedeniyle Halk Tv’ye, Diyanet’i itham ettiği gerekçesiyle Tele 1’e ceza kesti. Mersin’de yılbaşında şarap dağıtılmasına ilişkin de suç duyurusunda bulunuldu.

İktidar seküler hayatı hedef alıyor: Bir günde üç skandal


POLİTİKA SERVİSİ

Fikri hegemonya kuramayan Saray, seküler yaşama her geçen gün daha fazla saldırıyor. Laiklik başta olmak üzere Cumhuriyet’in kurucu değerleri hedef tahtasına oturtulurken, baskıyı artıran iktidar bir günde siyasal İslamcıları sevindirecek üç skandala imza attı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), eski CHP’li Bakan Fikri Sağlar’ın başörtülü hakimlere ilişkin sözlerini nedeniyle Halk TV’ye oy birliğiyle idari para cezası verdi.

Üst Kurul, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itham ettiği gerekçesiyle Tele 1’e de idari para cezası müeyyidesi uyguladı. Öte yandan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kadın kooperatifi tarafından üretilen şarapların yılbaşı hediyesi olarak gönderilmesine ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Halk TV ve Tele 1’e ceza!

RTÜK, son toplantısında izleme uzmanlarının raporlarını görüştü. CHP’li Sağlar’ın televizyon yayınında sarf ettiği sözleri RTÜK’ün gündemine geldi. Üst Kurul, “Şirin Payzın ile Sözüm Var” programına konuk olarak katılan Sağlar’ın sözlerini değerlendirdi.

Yayındaki başörtülü hakimlerin taraflı karar alabileceğini iddia eden ifadelerin toplumun adalet mekanizmasına olan güvenini zedeleyeceğini öne süren RTÜK, toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul gören inanç değerlerini aşağılayan ifadeleri yayınlayan Halk TV’nin yasa ihlali yaptığını iddia etti. Kurum Halk TV’ye oy birliğiyle idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

RTÜK, Tele 1 ana haber bülteni sunucusu Evren Özalkuş’un öğretim görevlisi Aylin Sözer cinayetine ilişkin sözlerini de inceledi. Haber bülteninde Sözer’in yakılarak vahşice katledilmesine ilişkin haber aktarımında Diyanet’in cinayetin azmettiricisi olarak gösterildiği iddiasıyla RTÜK tarafından yasaya aykırı bulundu. Üst Kurul, oy çokluğuyla yayıncı Tele 1’e idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Belediyeye suç duyurusu!

Mersin Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın kooperatifinde üretilen şarapların desteklenmesi amacıyla gönderilen yılbaşı hediye paketinde alkollü içecek yer almasına ilişkin belediye başkanlığı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdöl, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, alkolün pek çok hastalığa yol açtığı gibi aile içi şiddet, kadına şiddet, hırsızlık, gasp, çocuk istismarı gibi pek çok suçun da ana tetikleyicisi konumunda olduğunu, alkolü özendirmenin bu suçlara teşvik etmek anlamına geldiğini iddia etti.